enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

15 Temmuz resmi tatil mi?

15 Temmuz resmi tatil mi?
REKLAM ALANI
14.07.2024 10:35
0
A+
A-

15 Temmuz 2016: Türkiye’nin Milli Birlik Zaferi

Türkiye, 15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün hain darbe girişimine tanık oldu. Ancak Türk halkının, ordunun ve devlet kurumlarının cesur direnişi sayesinde darbe bertaraf edildi. 15 Temmuz, Türkiye’nin demokrasiye olan sarsılmaz bağlılığını ve milli birlik ruhunu simgelemektedir.

15 Temmuz 2024’te Resmi Tatil

2024’te 15 Temmuz Pazartesi gününe denk gelmektedir ve resmi tatil ilan edilmiştir. Tüm resmi kurum ve kuruluşlar tatil edecektir.

15 Temmuz 2016’da Yaşananlar

15-16 Temmuz 2016 gecesi, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kendilerine “Yurtta Sulh Konseyi” adını veren bir grup asker darbe girişiminde bulundu. TRT’de yayınlanan bildiride, ordu yönetimi devraldığını açıkladı ve sıkıyönetim ile sokağa çıkma yasağı uyguladı.

İstanbul’un iki büyük köprüsü kapatıldı. F-16 savaş uçakları Meclis binasını bombaladı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na ve o dönemde Marmaris’te bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bulunduğu otele saldırılar gerçekleştirildi. Genelkurmay Başkanı ve birkaç üst düzey komutan darbeciler tarafından alıkonuldu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkı meydanlara ve havalimanlarına davet etmesiyle birlikte, Türkiye’nin dört bir yanında darbe karşıtı protestolar başladı.

16 Temmuz sabahı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet güçlerinin operasyonları sonucunda darbe girişimi bastırıldı. 100’den fazla darbeci asker ve 200’den fazla sivil hayatını kaybetti. 1500’den fazla kişi yaralandı ve 8000’den fazla asker gözaltına alındı.

Darbe girişimi sonrasında, birçok kişi görevinden alındı ve aralarında köprüler ve meydanların da bulunduğu çeşitli yerlerin adları, darbenin anısına değiştirildi. Ayrıca, 15 Temmuz tarihi “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak ilan edildi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.