enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

YKS tercihleri ne zaman, tercihler nasıl yapılır?

YKS tercihleri ne zaman, tercihler nasıl yapılır?
REKLAM ALANI
23.07.2024 10:16
5
A+
A-

YKS Tercihleri Hakkında Bilgilendirme

ÖSYM, YKS tercihleri için tarihleri açıkladı. Milyonlarca adayın katılacağı tercih süreci öncesinde, tercih kılavuzu da erişime açıldı. Kılavuz, tercihlerin nasıl yapılacağı ve süreçle ilgili önemli bilgileri içeriyor.

YKS Tercihleri Ne Zaman?

Tercihler, 25 Temmuz 2024 Perşembe günü başlayacak ve 2 Ağustos 2024 Cuma günü tamamlanacak.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

YKS Tercih Kılavuzu Yayınlandı

ÖSYM, adaylara ön bilgi vermek amacıyla tercih kılavuzunu yayınladı. Kılavuz, bölümlerle ilgili bilgiler, tercih yapma kuralları ve diğer önemli detayları içeriyor.

YKS Tercihleri Nasıl Yapılır?

Adaylar, tercih kılavuzunda yer alan kurallara göre tercihlerini ÖSYM’nin internet sitesinden veya mobil uygulamasından yapabilirler. Posta yoluyla veya elden teslim edilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

YKS Tercih Hakkı Kaç Tane?

Adaylar, en fazla 24 tercih hakkına sahiptir. Tercihlerini yaparken en çok istedikleri programı en üst sıraya, sonraki tercihlerini de istedikleri sıraya göre yazmaları önerilir.

YKS Tercihlerinde İkinci Öğretim Programları Olmayacak

YÖK’ün açıklamalarına göre, bu yıl devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarına kontenjan ayrılmadı. Kapatılan programların kontenjanları, yaklaşık bir milyon kontenjanla yeni programlara aktarıldı.

Tercih Kılavuzu Tekrar Yayınlanacak

ÖSYM, tercih süreci başladığında, güncel tercih kılavuzunu tekrar yayınlayacaktır. Adaylar, tercih kılavuzlarını ÖSYM’nin internet sitesinden takip edebilirler.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.