enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

YKS SONUÇ EKRANI 2024: YKS sonuçları nasıl öğrenilir? Üniversite tercihleri ne zaman başlayacak?

YKS SONUÇ EKRANI 2024: YKS sonuçları nasıl öğrenilir? Üniversite tercihleri ne zaman başlayacak?
REKLAM ALANI
16.07.2024 08:13
0
A+
A-

Üniversite sınav sonuçları için heyecanlı bir bekleyiş yaşanıyor. 8-9 Haziran’da düzenlenen AYT, TYT ve YDT oturum sonuçları adayların gündeminde. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, 2024 YKS sonuçları açıklandı. 2024 YKS Tercih Kılavuzu’nun yayımlanmasının ardından, milyonlarca üniversite hayali kuran aday için tercih süreci başlayacak. Öğrenciler, YKS’den alacakları puanlara göre üniversite tercihlerini belirleyecekler.

YKS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar, sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilirler.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YAZI ARASI REKLAM ALANI

YKS sonuçlarının duyurulmasının ardından, üniversite tercihleri için tarihlerin de kısa süre içinde ilan edilmesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda, tercihler sonuçların açıklanmasından yaklaşık bir hafta sonra başlamıştı. Geçen sınav sonuçlarının 20 Temmuz’da duyurulduğu ve tercih işlemlerinin 27 Temmuz’da başladığı dikkate alındığında, bu yıl da benzer bir takvim izlenebilir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.