enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Yılın ilk 7 ayında yanıltıcı reklamlara ceza yağdı

Yılın ilk 7 ayında yanıltıcı reklamlara ceza yağdı
REKLAM ALANI
22.07.2024 09:33
1
A+
A-

Ticaret Bakanlığı, Mevzuata Uymayan Firmalara Ceza Yağdırdı

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, aldatıcı reklam ve haksız ticari uygulamalara karşı harekete geçti.

İncelenen 927 dosyada usulsüzlük tespit edilerek durdurma cezası ve 148 milyon 783 bin 980 lira idari para cezası uygulandı.

Temmuz Ayı Denetimlerinde de Yaptırımlar

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Kurulun Temmuz ayı toplantısında değerlendirilen 133 dosyadan 116’sında mevzuata aykırılık tespit edildi. Bu reklamlar hakkında durdurma cezası ve 21 milyon 350 bin 201 lira idari para cezası kararı alındı. Ayrıca 1 dosya için erişim engelleme kararı verildi.

İndirim Marketlerinin Mesafeli Satış Uygulamaları İncelendi

İndirim marketlerinin internet sitelerindeki mesafeli satış uygulamaları incelendi. Üyelik gerektiren sistemde stok kontrolünün yapılmaması ve en yakın şubede dahi ürün bulunamaması nedeniyle tüketicilerin yanıltıldığı tespit edildi. Bu nedenle idari yaptırımlar uygulandı.

Sahte Yorumlara Son

Elektronik ticarette tüketici kararlarını etkileyen yorumların düzenlenmesi ele alındı. Sahte ve yanıltıcı yorumların önlenmesi için internet sitelerine idari yaptırım uygulandı. Özellikle turizm ve yeme içme sektörlerinde tüketici deneyimlerinin korunması amaçlandı. Tüketicilerin değerlendirme sıralaması ve koşulları konusunda bilgilendirilmemesi ve sadece gerçek müşterilerin yorum yapması kuralına uyulmaması nedeniyle yaptırımlar uygulandı.

Ticaret Bakanlığı, gerçek deneyimlere dayanmayan yorumlarla tüketicilerin aldatılmasını engellemek için denetimlere devam ediyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.