enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Yapay zeka patlamasına grev darbesi

Yapay zeka patlamasına grev darbesi
REKLAM ALANI
14.07.2024 11:23
0
A+
A-

Güney Kore’nin teknoloji devi Samsung’un yarı iletken pazarındaki rakiplerine yetişme çabaları, şirket içinde devam eden işçi huzursuzluğu nedeniyle sekteye uğradı.

Şirket, bu ayın başlarında ikinci çeyrek işletme kârını önemli ölçüde artıracağına dair beklentilerle yatırımcıları memnun etmişti.

Ancak bu iyi haberlerin ortasında yükselen işçi huzursuzluğu, Samsung’un çip üretimini aksattı.

Samsung çalışanlarının tarihi grevi devam ediyor ve bu, şirketin kuruluşundan bu yana gerçekleşen ilk resmi grev olarak dikkat çekiyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Sendikalı Samsung Electronics çalışanları, ücretleri ve diğer yardımları iyileştirme talebiyle pazartesi günü greve başladı. Başlangıçta sadece birkaç gün sürmesi beklenen grev, Ulusal Samsung Elektronik Sendikası (NSEU) tarafından “süresiz grev” olarak ilan edildi.

RAKiPLER ARAYI AÇIYOR

Grev devam ederken Samsung’un yapay zeka ve çip teknolojilerinde rakiplerinin gerisinde kaldığı düşünülüyor. Samsung hisseleri bu yıl yaklaşık %7,5 değer kazanırken, daha küçük yerli rakibi SK Hynix %65 yükseldi.

Samsung ayrıca mobil sektörde Apple ve düşük maliyetli Çinli üreticilerin yoğun rekabetiyle karşı karşıya. Ekran ve ev aletleri pazarlarında da Çinli rakipler Samsung’un payını tehdit ediyor.

“Samsung’un çalışanıysanız, moraliniz bozuk ve yetersiz ödüller almak sizi yıldırıyor. Yönetimin kayıtsızlığı nedeniyle çaresiz hissediyorsunuz.” diye belirtiyor Samsung’un akıllı telefon departmanında çalışan ancak isminin açıklanmasını istemeyen bir araştırmacı.

Samsung’un ev aletleri bölümünde çalışan ve adının açıklanmasını istemeyen bir satış görevlisi ise şunları ekliyor: “Kariyerim boyunca satışların arttığını görmeye alışkındım ama ilk kez düştüğüne şahit oluyorum. Ekibimde bir kriz hissi var.”

“Samsung’un birçok iş kolundaki teknolojik yeteneklerinin gerilemesi, şirketin liderliği ve kültüründeki sorunları gösteriyor.” diyor yarı iletken ve yapay zeka endüstrilerinde uzmanlaşmış analiz firması SemiAnalysis’ten Myron Xie.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.