enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Yangınlar üreticiyi de vurdu! Hasar tespit çalışmaları başladı

Yangınlar üreticiyi de vurdu! Hasar tespit çalışmaları başladı
REKLAM ALANI
20.08.2024 15:56
4
A+
A-

Yangınlar Aydın ve Muğla’yı Vurdu

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde 16 Ağustos’ta çıkan yangın, Muğla’nın Kavaklıdere ilçesine kadar ulaştı. Bozdoğan yangınıyla mücadele sürerken, Muğla’nın Ula ve Yatağan ilçelerinde 18 Ağustos’ta eş zamanlı olarak başlayan yangınlar rüzgarla büyüdü.

Yangınlarla mücadele için Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, karadan ve havadan müdahale etti. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler, ekiplerin aralıksız çalışmalarıyla kontrol altına alınmaya çalışıldı.

Yangınlar Üreticileri Etkiledi

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Yangınlar, bölgedeki üreticileri ve hayvancıları da vurdu. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, üreticilere yardım için sahada çalıştı. Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ekipleri, Yatağan’da, Menteşe Yeniköy’de ve Kavaklıdere’de görev yaptı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Aydın Bozdoğan’da başlayan ve Muğla Kavaklıdere’ye kadar ilerleyen yangında, 49 küçükbaş ve 65 büyükbaş hayvanın güvenli bölgelere tahliye edildiğini açıkladı. Kavaklıdere’de 60 dekar zeytinlik alanının zarar gördüğünü belirten Saylak, Yatağan’da başlayan yangında da 30 küçükbaş, 11 büyükbaş ve 12 büyükbaş hayvanın tahliye edildiğini kaydetti. Saylak, Yatağan’da bir arıcıya ait 60 kovanın da telef olduğunu bildirdi.

Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün tam kadro teyakkuzda olduğunu belirten İl Müdürü Barış Saylak, “Orman kahramanları, söndürme çalışmalarını sürdürürken, personelimiz üreticilerimize destek oluyor. Zararın boyutlarını tespit etmeye çalışıyoruz. Ancak yangınlar devam ettiği sürece, tam anlamıyla hasarı anlayamayız. Söndürme çalışmaları tamamlandıktan sonra üreticilerimizle görüşme yapacağız.” dedi.

1500 Hektar Orman Kül Oldu

Yangınlar kontrol altına alındıktan sonra, acı bilanço ortaya çıktı. Yangınlardan sonra küle dönen yerler havadan görüntülendi. Yemyeşil ormanlarla kaplı olan alanlardaki yangının tahribatı büyük oldu. İlk tespitlere göre, yaklaşık 1500 hektarlık ormanlık alan simsiyah külle kaplandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.