enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
28°C
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C

Vodafone’un “Dijitalleşme Yolunda Sabit Genişbant Politikaları” raporu yayımlandı

Vodafone’un “Dijitalleşme Yolunda Sabit Genişbant Politikaları” raporu yayımlandı
REKLAM ALANI
24.07.2024 11:22
3
A+
A-

Vodafone’un Fiber Yatırımlarına İlişkin Raporu Açıklandı

Vodafone’un “Dijitalleşme Yolunda Sabit Genişbant Politikaları Değerlendirme Toplantısı”nda sunduğu rapor, Türkiye’de gelişen dijital ekosistem için fiber altyapının önemine dikkat çekti.

Yapısal Reformların Önemi

Rapora göre, Türkiye’de fiber altyapının yaygınlaşması için yapısal reformlara ihtiyaç var. Bu reformlar arasında ayrışma (altyapı sahipliği ve işletmeciliğinin ayrılması) ve ortak bir altyapı şirketinin kurulması yer alıyor.

Lisans Uzatma Süreci

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Haber, gerek sabit gerekse mobil lisans uzatma sürecinin, yapısal reformlar için bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyor. Uzatma sürecinin adil bir şekilde yürütülmesi, rekabeti destekleyecek şekilde dengeli ve öngörülebilir hale getirilmesi gerekiyor.

Fiber Hattının Arttırılması

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, Türkiye’nin Güney Kore ile aynı fiber yoğunluğa ulaşması için fiber hattının 2 milyon kilometreye çıkarılması gerektiğini söyledi. Bunun için her yıl bir önceki yıla göre yüzde 17 artış gerekiyor.

Ayrışmanın Faydaları

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, ayrışmanın hem rekabeti tesis edeceğine hem de verimliliği artıracağına inanıyor. Ayrışmış altyapının herkese açık olması, operatörlerin iş modellerini sadeleştirecek ve yatırımın hızlanmasını sağlayacaktır.

Politika Önerileri

Haber, Vodafone’un politika önerilerini özetliyor:

  • Yapısal ayrışma ve ortak altyapı şirketinin kurulması
  • Lisans uzatma sürecinde ayrışmanın eşzamanlı başlatılması
  • Ortak fiber altyapı şirketlerinin oluşturulması
  • Sabit ve mobil lisans uzatmalarının eşit şartlarda yapılması
  • 5G ihalesinin makul şartlarda teşvik edilmesi
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.