enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Refah’taki ofisinin zarar gördüğü saldırıyı kınadı

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Refah’taki ofisinin zarar gördüğü saldırıyı kınadı
REKLAM ALANI
22.06.2024 03:19
3
A+
A-

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), İsrail ordusunun dün Gazze’nin güneyindeki Refah şehrine yönelik düzenlediği saldırıda ICRC ofisinin hasar gördüğünü bildirdi ve saldırıyı kınadı.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Refah saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Cuma günü öğleden sonra ICRC’nin Refah’ın batısındaki ofisinin birkaç metre yakınına ağır kalibreli mermilerin düştüğü” ifadesi yer aldı. Açıklamada, saldırı sonucunda ICRC ofisinin zarar gördüğü ve ofisin yakınında yerinden edilmiş yüzlerce Filistinlinin kaldığı çadırların bulunduğu belirtildi. Saldırının ardından ICRC’nin bölgedeki hastanesine en az 22 ölü ve 45 yaralı getirildiği bilgisi paylaşıldı. Açıklamada, çatışmanın taraflarınca bilinen konumları ve ICRC amblemi taşıyan insani tesislere ateş açılmasının, Kızılhaç çalışanlarının ve sivillerin hayatını tehlikeye attığı vurgulandı. Bu tür saldırıların sert bir şekilde kınandığı belirtilirken, son günlerde benzer tehlikeli olayların arttığı ve Kızılhaç binalarının hedef alındığı ifade edildi. Açıklamada, çatışmanın taraflarının uluslararası insancıl hukuka uygun olarak sivillere ve insani yardım faaliyetlerine zarar vermemek için gerekli önlemleri alması gerektiği vurgulandı. Dün Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı çadırları bombalaması sonucunda 25 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 50 kişinin yaralandığı belirtilmişti.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.