enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu sürücüsüz kamyon test sürüşüne katıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu sürücüsüz kamyon test sürüşüne katıldı
REKLAM ALANI
08.09.2024 00:37
6
A+
A-

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Sürücüsüz Kamyon Test Sürüşüne Katıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’nda düzenlenen test sürüşünde yer aldı.

Sürücüsüz Teknolojilerin Önemi

Uraloğlu, otonom teknolojilerin önemine vurgu yaparak, bu sistemlerin lojistik olanakları geliştireceğini ifade etti. Lojistikteki tasarrufların tüketicilere fiyat avantajı olarak yansıyacağını belirtti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Türkiye’nin Hedefleri

Uraloğlu, şunları söyledi: “Türkiye, elektrikli ve otonom araçları fosil yakıtlı motorlar olmadan üretiyor. Otonom araçların optimum çalışması için akıllı yollar gerekiyor. Bu nedenle tüm yatırımlarımız mobilite, dijitalleşme ve çevre duyarlılığına odaklı.”

Akıllı Taşımacılık Altyapısı

Uraloğlu, akıllı ulaşım sistemleri yaygınlaştırıldığını ve araçların çevreleriyle veri transferi sağlayan otonom sürüş sistemleri için mevzuat oluşturulduğunu açıkladı.

Serbest Geçiş Sistemi

Bakan, zaman tasarrufu için serbest geçiş sisteminin geliştirildiğini ve yakın zamanda ülke genelinde uygulanacağını ifade etti.

Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezleri

Karayolları Genel Müdürlüğü, Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezleri kurarak akıllı ulaşım sistemlerine geçişte büyük adımlar attı. Mevcut karayolları ağı da akıllı ve otonom teknolojilerle donatılıyor.

Kooperatif Akıllı Ulaşım Sistemleri

Karayolları Genel Müdürlüğü, TÜRKSAT ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi ile birlikte Kooperatif Akıllı Ulaşım Sistemleri Test ve Uygulama Koridoru kuruyor. Bu koridorda araç-araç ve araç-altyapı haberleşmesi sağlanacak.

Otonom Taşımacılığın Gelişimi

Uraloğlu, test sürüşünün otonom taşımacılığın gelişimi için önemli bir temel oluşturacağını vurguladı. Türkiye’de otonom araç geliştirme faaliyetlerine de öncülük edeceğine inandığını ifade etti.

Mevcut Akıllı Ulaşım Sistemleri

Uraloğlu, İstanbul-İzmir Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü gibi projelerin akıllı ulaşım sistemleri kullanılarak hizmete sunulduğunu aktardı.

Test Sürüşü Deneyimi

Uraloğlu, test sürüşü hakkında “Arkamızdaki araç sollama yapmaya çalıştı, araç hızını yavaşlatarak tekrar kendi şeridine döndü. Ardından öndeki araç durduğu için lidar sistemiyle algılayarak bizi emniyetle durdurdu.” dedi.

Yasal Altyapı

Uraloğlu, otonom araçların hukuki altyapısını oluşturmaya başladıklarını ve önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde canlı trafikte deneyimler yapacaklarını belirtti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.