enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

‘UEFA’dan Merih Demiral’a men cezası’ iddiası!

‘UEFA’dan Merih Demiral’a men cezası’ iddiası!
REKLAM ALANI
04.07.2024 22:10
3
A+
A-

EURO 2024: Merih Demiral’in ‘Bozkurt’ İşareti Tartışmaları

Son 16 maçında Avusturya’yı 2-1 mağlup ettiğimiz EURO 2024 turnuvasında, milli futbolcumuz Merih Demiral’in ikinci golünden sonra sergilediği “bozkurt” işareti ciddi tartışmaların fitilini ateşledi. UEFA, Demiral’in bu hareketini siyasi bir eylem olarak yorumladı ve hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturmanın ardından UEFA, Bild gazetesine göre Demiral’a EURO 2024’teki kritik Hollanda maçı öncesinde iki maçlık ceza verdi. Ancak Türk Futbol Federasyonu (TFF), Bild’deki iddianın ardından Demiral’in savunma süresinin ertesi gün (Cuma) dolacağını ve UEFA’dan henüz kesin bir karar gelmediğini duyurdu.

UEFA’nın Merih Demiral hakkındaki soruşturma sonucunu, Hollanda ile oynanacak karşılaşma öncesinde en geç Cuma akşamına kadar açıklaması bekleniyor. Demiral’in cezalandırılması halinde, Hollanda maçı ile potansiyel çeyrek final müsabakasında forma giyemeyecek.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

TFF’nin Açıklaması

TFF’den yapılan açıklamada, Demiral için hazırlanan savunmanın UEFA’ya iletildiği ve federasyonun soruşturma sürecinin sonuçlanmasını beklediği belirtildi. TFF, konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendireceğini ve Demiral’in haklarını sonuna kadar savunacağını vurguladı.

Tartışmaların Ardından UEFA’nın Tutumu

UEFA, milli takım futbolcularının siyasi mesajlar vermelerini yasaklayan kuralları sıkı bir şekilde uygulamaktadır. Bu kurallar, oyuncuların sahada dini veya siyasi görüşlerini ifade etmelerini engellemeyi amaçlamaktadır. UEFA, Demiral’in “bozkurt” işaretinin bu kurallara aykırı olduğunu savunarak soruşturma başlatmıştır.

Sonuç

Merih Demiral’in “bozkurt” işareti, UEFA’nın siyasi mesajların sahada ifade edilmesine yönelik katı tutumu nedeniyle önemli tartışmalara yol açtı. TFF, Demiral’in savunmasını UEFA’ya sundu ve soruşturmanın sonucunun kısa süre içinde açıklanması bekleniyor. Demiral’in cezalandırılması, EURO 2024’teki milli takımın yolculuğu için önemli sonuçlar doğurabilir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.