enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
38,1278
ALTIN
2.866,92
BIST
9.919,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
22°C
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Açık
27°C

Türkiye’nin ilk tasarım fuarı Furnishings & Design Istanbul kapılarını açtı

Türkiye’nin ilk tasarım fuarı Furnishings & Design Istanbul kapılarını açtı
REKLAM ALANI
20.09.2024 13:03
3
A+
A-

Furnishings & Design Istanbul Fuarı: İstanbul’da Tasarımın Yeniden Doğuşu

Mobilya endüstrisinin yenilikçi fikirlerini ve kaliteli ürünlerini İstanbul’a çekmeyi amaçlayan Furnishings & Design Istanbul (FDI) fuarı, mimarları, iç mimarları, ürün tasarımcılarını, üreticileri, marka temsilcilerini, öğrencileri ve tasarıma ilgi duyanları buluşturdu.

Açılış töreninde konuşan MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, “Bu, tasarım, zihinsel değişim ve vizyon fuarıdır.” dedi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, “FDI, mobilya sektörümüzün gelişimine ve rekabet gücüne önemli bir katkı sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, “Tasarım Yeniden İstanbul’da’ mottosuyla düzenlenen etkinlik, sektörümüzün küresel rekabet gücünü artırmak için büyük bir fırsat sunuyor.” şeklinde konuştu.

MOSFED tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin ilk tasarım odaklı fuarı olan FDI, İstanbul’da açıldı. Fuarda, iç mekanlar için mobilya, aydınlatma, ev tekstili ve aksesuarlar gibi çeşitli tasarım ürünleri sergilendi. Ayrıca, tasarımcıların üreticilerle buluşmasını sağlayacak sempozyumlar ve etkinlikler düzenlendi.

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, açılış konuşmasında, “Dünya çapında övülen bir mobilya sektörüne sahibiz. Türk mobilyasını vazgeçilmez hale getirmeyi, katma değeri artırmayı ve en büyük beş ihracatçı ülke arasında yer almayı hedefliyoruz. Tasarımı endüstrinin ayrılmaz bir parçası haline getirmek ve inovasyonu merkeze koymak, bu hedeflere ulaşmak için şart.” dedi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, “FDI, marka ve inovasyonun önemini vurguluyor. Mobilya sektörümüz, katma değer yaratan yapısıyla dünyada marka olma yolunda ilerliyor. Sektörümüzün ihtiyacı olan Ar-Ge, tasarım ve marka bilincinin oluşturulması için birlikte çalışmalıyız.” dedi.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, “Mobilya, Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlıyor. İhracatımızda önemli yer tutuyor. Sürdürülebilir üretim ve yenilikçi tasarımlarımızla dünya pazarlarına daha güçlü girmeyi tartışacağız. İstanbul, tasarım merkezi olma özelliğini güçlendirecek olan FDI, iş dünyasına dinamizm katacak.” diye konuştu.

FDI’da, özel tasarım alanlarının yanı sıra, tasarımcıların markalarla iş birliği yapmasını sağlayan D2B bölümü, özel ürünlerin sergilendiği Design Circle alanı ve farklı tasarım sergilemelerinin yapıldığı New Horizon Exhibition bölümü de yer aldı. Etkinlik kapsamında, üç gün boyunca tasarım konularında oturumlar düzenlendi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.