enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5452
EURO
36,0083
ALTIN
3.007,40
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C

Türkiye Yüzyılında Sürdürülebilir Ulaşım Zirvesi’nde Türkiye’yi devleştiren projeler konuşuldu

Türkiye Yüzyılında Sürdürülebilir Ulaşım Zirvesi’nde Türkiye’yi devleştiren projeler konuşuldu
22.11.2024 19:20
A+
A-

Türkiye Yüzyılı’nda Sürdürülebilir Ulaşım Zirvesi: Türkiye’yi Değiştiren Projeler

Giriş

PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, PTT’nin vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için çabaladığını ve sürdürülebilir ulaşımı kurumsal stratejilerinin temel taşı olarak gördüklerini belirtti.

Elektrikli Filo

Gülten, çevresel sorumluluklarını ön planda tuttuklarını ve dağıtım hizmetlerinde elektrikli araçları tercih ettiklerini söyledi. Elektrikli araçların enerji maliyetlerini önemli ölçüde azalttığını ve karbon emisyonlarını en aza indirmeye yardımcı olduğunu vurguladı.

Yük Optimizasyonu ve Rota Planlaması

Filolarında yer alan elektrikli araç sayısını artırarak karbon emisyonunu azaltmayı amaçladıklarını belirten Gülten, yük optimizasyonu ve rota planlaması sistemleri sayesinde araçların doluluk oranlarını maksimize ettiklerini ve gereksiz seferleri önlediklerini kaydetti.

Türkiye’yi Değiştiren Projeler

Yap-İşlet-Devret (YİD)

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, YİD modelinin ekonomik kalkınmaya önemli katkılar sağladığını ve projelerin bu modelle daha hızlı tamamlandığını vurguladı. Eren, İstanbul Havalimanı gibi önemli projelerin de YİD modeliyle hayata geçirildiğini ifade etti.

Havalimanları

IC Ulaşım ve Altyapı Grup Şirketleri Genel Müdürü Serhat Soğukpınar, kamu-özel sektör işbirliği modelinin havalimanı inşaatında başarılı sonuçlar verdiğini belirtti. Soğukpınar, bu modelin havalimanlarının işletilmesi ve yeni yatırımların alınması için genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Uydular

TÜRKSAT Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, Türkiye’nin son 2 yılda 3 uydu fırlattığını ve dünya çapında 2 veya 3 uydu fırlatabilen birkaç ülkeden biri olduğunu söyledi. Tamamı yerli ve milli üretim olan 6. uydunun Türkiye’nin ilk haberleşme uydusu olduğunu belirtti.

Altyapı Yatırımları

Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün, Türkiye’nin son yıllarda Avrasya Tüneli, Marmaray ve Çamlıca Kulesi gibi dev altyapı yatırımları hayata geçirdiğini söyledi. Bu projelerin Türkiye’yi küresel arenada üst lige taşıdığını vurguladı.

Havacılık

Türk Havacılığının Başarısı

SHGM Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Yüksek, havacılık sektörünün son 3 yılda büyük bir ivme kazandığını ve Türkiye’nin dünya genelinde sivil havacılığa yaklaşımına yeni bir anlayış getirdiğini söyledi. Bu modelin özünde dijitalleşme olduğunu belirtti.

Pegasus

Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tevfik Nane, Türk havacılık sektörünün hızla büyüdüğünü ve dünyada önemli bir yere geldiğini söyledi. Pegasus olarak 2026 yılında 40 olan uçak sayılarının 118’e ulaştığını ifade etti.

TAV

TAV İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, Türk havacılık sektörünün çok iyi gittiğini ve TAV olarak 33 ülkede 110 havalimanında ülkeyi temsil ettiklerini söyledi. Bu yıl 11,5 milyon yolcuya hizmet vereceklerini ve cirolarının 1,3 milyar Euro’yu aşmasını beklediklerini belirtti.

Türk Hava Yolları

THY Ticari Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, Türk Hava Yolları’nın son 22 yılda çok büyük bir atılım gerçekleştirdiğini ve dünyanın en çok ülkesine uçan hava yolu şirketi haline geldiklerini söyledi. Önümüzdeki hafta Sidney’e ikinci Avustralya uçuş noktalarını açacaklarını ve Şili’ye de Latin Amerika’dan uçmaya başlayacaklarını belirtti.

Lojistik

Demiryollarının Rolü

TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt, Türkiye’nin demiryollarında uluslararası bir üs olma potansiyeline dikkat çekti. Uluslararası düzeyde Türkiye’nin demir yolu potansiyelinin her geçen gün arttığına işaret eden Kurt, Türkiye’nin hem Doğu ile Batı arasındaki en güçlü iki koridorun üzerinde olduğunu hem de devletimizin hem de özel sektörün bu ağlara büyük yatırımlar yaptığını vurguladı.

Pasifik Eurasia

Pasifik Eurasia Genel Müdürü Fatih Nusret Dur, lojistiğin dinamik bir sektör olduğunu ve Türkiye’nin bu alanda güçlü bir yer edindiğini söyledi. Türkiye’nin Doğu ile Batı ticaret arasında önemli bir rol oynadığına dikkati çekti.

Arkas Rail

Arkas Rail Genel Müdürü Hamit Gökmen, lojistiğin ihracattaki rolüne değindi. Arkas Rail olarak ihracatçının yükünün hafiflemesinden mutluluk duyduklarını dile getiren Gökmen, bu alanda devletimizin verdiği teşviklerin çok önemli olduğunu ve bu teşviklerin artmasını beklediklerini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.