enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Türkiye 4. kez son 8’i gördü!

Türkiye 4. kez son 8’i gördü!
REKLAM ALANI
03.07.2024 13:57
0
A+
A-

Türkiye EURO 2024’te Çeyrek Finalde

2024 UEFA Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda Avusturya’nın setini aşarak çeyrek finale yükselen Türkiye, büyük turnuvalardaki dördüncü son 8 başarısını elde etti.

Türk Milli Takımı, daha önce iki kez Avrupa Şampiyonası’nda ve bir kez Dünya Kupası’nda çeyrek final oynama sevincini yaşamıştı. Milliler, EURO 2000 ve EURO 2008’de ile 2002 Dünya Kupası’nda son 8 turuna ulaşmışlardı.

Türkiye, 2000 yılında Hollanda ve Belçika’nın ev sahipliği yaptığı Avrupa Şampiyonası’nda gruptan çıkarak çeyrek finalde Portekiz’e kaybederek turnuvaya veda etmişti.

Ay-yıldızlılar, EURO 2008’de büyük bir başarıya imza atarak yarı finale kadar yükseldi. Yarı finalde Almanya’ya 3-2 yenilen Türkiye, Avrupa şampiyonaları tarihindeki en iyi derecesine ulaştı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Milliler, 2002 Dünya Kupası’nda Brezilya, Kosta Rika ve Çin ile mücadele ettiği gruptan çıkarak son 16 turunda Japonya’yı ve çeyrek finalde Senegal’i saf dışı bırakmıştı. Türkiye, yarı finalde Brezilya’ya mağlup olurken, üçüncülük maçında Güney Kore’yi devirerek önemli bir başarıya ulaşmıştı.

Türkiye Turnuvanın En Skorer Üçüncü Takımı

Çeyrek finale yükselen A Milli Futbol Takımı, turnuvanın en golcü takımlar sıralamasında üçüncü basamakta yer aldı.

EURO 2024’ün en golcü takımlar listesinde ev sahibi Almanya 10 golle liderlik ederken, İspanya 9 golle onu takip etti. Türkiye ile birlikte, çeyrek finaldeki rakibi Hollanda, Avusturya ve İsviçre ise 7’şer golle üçüncü sırada kendilerine yer buldu.

Oynadığı dört maçta yedi gol atan ay-yıldızlı ekip, maç başına ortalama 1,75 gol kaydetti.

Oynadığı dört maçın üçünde gol sevinci yaşayan milliler, yalnızca Portekiz karşısında skora katkıda bulunamadı.

Milli Takımın Yedi Golü Altı Farklı Oyuncudan

A Milli Futbol Takımı’nın EURO 2024’te çıktığı dört karşılaşmada attığı yedi golün altı farklı oyuncudan geldiği görüldü.

Gürcistan karşısında üç, Çekya ve Avusturya’ya karşı iki gol kaydeden ay-yıldızlı ekipte, iki golle öne çıkan isim Merih Demiral oldu. Milli takımın diğer gollerine ise Mert Müldür, Arda Güler, Kerem Aktürkoğlu, Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Tosun imza attı.

Montella ile Yedi Resmi Maçta Beş Galibiyet

A Milli Futbol Takımı, İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella yönetiminde EURO 2024 elemeleri ve final etabında çıktığı yedi resmi maçta beş galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyet elde etti.

Türkiye, Montella yönetiminde EURO 2024 grup elemelerinde Hırvatistan ve Letonya’yı alt etti. Ay-yıldızlılar EURO 2024’te de Gürcistan, Çekya ve Avusturya’yı devirdi.

Milliler, EURO 2024 grup elemeleri son karşılaşmasında Galler ile berabere kalırken, Montella önderliğindeki tek mağlubiyetini EURO 2024 grubunda Portekiz karşısında 3-0’lık skorla aldı.

Bu maçlarda 13 gol atan Türkiye, kalesinde ise yedi gol gördü.

Türkiye, Montella yönetimindeki beş hazırlık maçında ise bir galibiyet, bir beraberlik ve üç mağlubiyet yaşadı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.