enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2925
EURO
37,2233
ALTIN
2.990,34
BIST
8.954,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Türk fintech şirketinden dev satın alma

Türk fintech şirketinden dev satın alma
23.09.2024 10:04
7
A+
A-

Türk Fintech Şirketinden Dev Satın Alma

Dgpays ve Arcapita Group, NEOPAY’deki çoğunluk hissesini satın almak için Mashreq ile anlaştıklarını açıkladı. Mashreq azınlık hissesini elinde tutmaya devam edecek.

NEOPAY, BAE’nin en hızlı büyüyen ödeme çözümleri sağlayıcılarından biri ve bu satın alma, bölgedeki varlığını genişletme yolunda önemli bir adım.

Dgpays’in Görüşü

Dgpays CEO’su Serkan Ömerbeyoğlu, NEOPAY’in dönüşümüne destek olmaktan heyecan duyduklarını söyledi. NEOPAY’in dijital ödeme alanındaki başarısının Orta Doğu’ya yayılma potansiyeli olduğunu düşünüyorlar.

Arcapita’nın Görüşü

Arcapita CEO’su Atif A. Abdulmalik, NEOPAY’in stratejileriyle uyumlu olduğunu vurguladı. Şirketin büyüme potansiyelinin, BAE’nin dijital dönüşüm çabalarıyla desteklendiğini söyledi.

Mashreq’in Görüşü

Mashreq Grup CEO’su Ahmed Abdelaal, bu işlemin NEOPAY’in büyüme yolculuğunda bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. Dgpays ve Arcapita’nın şirketin genişleme planlarını destekleyeceğine inanıyor.

NEOPAY’in Görüşü

NEOPAY CEO’su Vibhor Mundhada, yeni hissedarların desteğiyle BAE’deki büyümelerini hızlandırmaya ve Orta Doğu’da varlıklarını genişletmeye hazır olduklarını söyledi.

Danışmanlık ve İşlem

Goldman Sachs International DIFC Şubesi satıcıyı, deNovo Partners Konsorsiyumu temsil etti. Clifford Chance, Mashreq’in, Freshfields ise Konsorsiyum’un hukuki danışmanlığını üstlendi. Mashreq Yatırım Bankacılığı, işlemin sonuçlandırılmasında rol oynadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.