enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Turistlere tepki büyüyor… Binlerce kişi protesto etti

Turistlere tepki büyüyor… Binlerce kişi protesto etti
REKLAM ALANI
22.07.2024 09:56
4
A+
A-

İspanya’da Turistlere Karşı Artan Tepkiler

Turist karşıtı aktivistler, Barselona, Palma de Mallorca, Malaga ve Kanarya Adaları gibi popüler tatil beldelerinde bir dizi protesto düzenleyerek turistlerin konut maliyetlerini artırdığını ve yerel halkın şehir merkezlerinde ikamet etmesini güçleştirdiğini savunuyor.

Mallorca’da 10 bin kişinin katıldığı son protestoya bazı turistler de destek verdi.

Protestocuların Talepleri

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Protestoları düzenleyen Menos Turisme Mas Vida (Daha Az Turizm, Daha Fazla Hayat) grubundan Pere Joan Femenia, adada daha az turist talep ediyor:

“Kitle turizmi, fiyatları yükselterek adalarında yaşamaya gücü yetmeyen yerel halkı olumsuz etkiliyor. Plajları dolduruyorlar, kamu hizmetlerini zorluyorlar. Kitle turizmini azaltmayı ve yabancıların sadece birkaç ay için ev satın almasını yasaklamayı istiyoruz.”

İstatistikler

İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü’ne göre, Balear Adaları geçen yıl Katalonya’nın ardından İspanya’nın ikinci en popüler turist bölgesiydi ve 14,4 milyon ziyaretçiyi ağırladı.

Bu yılın ilk çeyreğinde İspanya’ya gelen turist sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre %18 artışla 16,1 milyona ulaştı.

Ziyaretçiler geçen yıl İspanya’da 109 milyar Euro harcadı, Fransa’da ise bu rakam 63,5 milyar Euro oldu.

{source_link}

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.