enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Turgay Kıran’dan Florya tepkisi: Florya’nın satılması son derece tehlikeli

Turgay Kıran’dan Florya tepkisi: Florya’nın satılması son derece tehlikeli
REKLAM ALANI
04.07.2024 12:47
1
A+
A-

Galatasaray Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı: Florya’nın Satışı Gündeme Geliyor

Galatasaray Spor Kulübü’nün Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, 6 Temmuz Cumartesi günü Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.

Toplantının ana gündem maddesi, Dursun Özbek yönetiminin Galatasaray’ın son gayrimenkulü Florya Metin Oktay Tesisleri’nin satışı için üyelerden yetki istemesi olacak.

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Turgay Kıran, satışa karşı olanlar adına yaptığı açıklamada, Galatasaray’a verdiği hizmetin öncelikli olduğunu vurgulayarak, “Şeffaflık ve kulübün menfaatlerinin gözetilmesi gerektiğini” belirtti.

Florya’nın Önemi ve Alternatiflerin Yetersizliği

Kıran, Florya’nın Galatasaray için son derece önemli bir gayrimenkul olduğuna dikkat çekti. Riva ve Mecidiyeköy’ün daha önce satıldığını hatırlatan Kıran, Florya’nın milyar dolarlık bir değeri olduğunu ifade etti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Florya’nın alternatifi olarak düşünülen Kemerburgaz tesislerinin profesyonel takım ve altyapının tüm ihtiyaçlarını karşılayamayacağını öne süren Kıran, “Florya’nın alternatifi olamaz” dedi.

Finansal Riskler ve Uygun Olmayan Zamanlama

Kıran, Florya’nın maliyetinin günümüz şartlarında çok düşük kaldığını belirterek, “Yıllık global cirosu trilyon dolarlara yaklaşan futbol piyasasında, Florya’ya biçilen değer makul değildir” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Kıran, faiz oranlarının artması nedeniyle projenin maliyetinin yükseldiğine dikkat çekerek, “İnşaat maliyetleri ve faizlerin yüksek olduğu, enflasyonun düşmediği bu dönemde projeyi güncellemek ve günümüz şartlarıyla değerlendirmek gerekir” dedi.

Altyapının Önemsenmemesi ve Küresel Rekabette Geride Kalma

Kıran, mevcut yönetimin altyapıya gereken önemi vermediğini eleştirdi. Akademi olarak adlandırılan Florya’nın altyapı için hayati olduğunu vurgulayan Kıran, “Küresel rekabet açısından geride kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yönetimin Sorulara Cevap Vermemesi

Kıran, yönetimin seçime girerken verdiği vaatlerle ilgili sorulara cevap vermediğini kaydetti. “Riva, Mecidiyeköy, Florya, Kemerburgaz, gerçekleşmeyen Colombus, Sportif AŞ, sponsor firmalarla olan ilişkiler” konularında 25 sorunun cevapsız kaldığını ifade etti.

Taraftarların Tepkisi

Kıran, sadece futbolla ilgilenen bir kulüp olmadıklarının altını çizerek, “Galatasaray Futbol Kulübü’nün şampiyonluğu bizi çok mutlu etti. Ancak bu, mevcut yönetimin eksiklerini gölgelememelidir” dedi.

Son olarak Kıran, yönetimin kulübe önemli katkılarda bulunan Erden Timur gibi değerli bir üyeyi neden yok ettiğini sorguladı ve “Sevgi iklimi söylemini sorgulatıyor” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.