enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

TFF’de hem Servet Yardımcı hem de Mehmet Büyükekşi kazandık havasında

TFF’de hem Servet Yardımcı hem de Mehmet Büyükekşi kazandık havasında
REKLAM ALANI
10.07.2024 10:17
4
A+
A-

Türkiye Futbol Federasyonu Seçimlerinde Nefesler Tutuldu

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) kritik Seçimli Genel Kurulu’na sadece günler kala heyecan dorukta. Avrupa Futbol Şampiyonası’nda elde edilen başarıların ardından, mevcut başkan Mehmet Büyükekşi’nin yeniden aday olmasıyla yarışın dengesi yeniden şekillendi.

Sezon boyunca yaşanan sıkıntılı dönemlerden sonra Büyükekşi’nin yeniden adaylığını açıklaması, oy potasında sürpriz bir etki yarattı. Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yakalanan başarı, Büyükekşi’nin yönetimine duyulan güveni artırdı ve ekibinin ittifakını güçlendirdi.

Öte yandan, Avusturya galibiyeti sonrası Türkiye’ye dönen Büyükekşi, yönetim kuruluyla bir toplantı düzenleyerek seçim stratejilerini masaya yatırdı.

Merih Cezası Hala Tartışılıyor

Seçim yarışının diğer güçlü adayı Servet Yardımcı, seçilme kararlılığını açıkladı. 2008 yılında girdiği TFF yönetimlerinde aktif rol alan Yardımcı, Hasan Doğan, Mehmet Özgener, Yıldırım Demirören ve Hamit Altıntop dönemlerinde 1. Başkan Vekilliği görevini üstlendi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Yardımcı’nın en önemli kozlarından biri, 7 yıldır UEFA yönetim kurulunda yer alması. Ancak Merih Demiral’a verilen 2 maçlık ceza kararı, onun yönetim becerisine yönelik tartışmaları beraberinde getirdi.

Buna rağmen Yardımcı, Süper Lig kulüplerinin ciddi desteğini aldı ve seçim sürecinde güçlü bir aday olarak konumlanıyor.

Bakan Bak’ın Desteği Yardımcı’ya Yarar mı?

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın TFF seçimlerinde hemşerisi ve yakın dostu Servet Yardımcı’yı desteklediği biliniyor. Bakan Bak, siyasi konumu gereği tarafsız görünmeye çalışsa da Yardımcı’ya olan yakın ilişkisi seçimde belirleyici bir rol oynayabilir.

Hollanda maçı sonrasında Milli Takım soyunma odasına birlikte girmeleri, Bakan Bak’ın Yardımcı’ya verdiği desteğin açık bir göstergesi oldu.

Delegelerin Oy Gücü

TFF Genel Kurulu’nda 324 delegenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Süper Lig kulüpleri 133 delegeyle en fazla oya sahipken, TFF 1. Lig’in 36, TFF 2. Lig’in 37 ve TFF 3. Lig’in 54 delegesi var. Eski başkanlar, 50 üzeri milli formayı giyen 5 isim, en fazla teknik direktörlük yapan 5 isim ve diğer futbol paydaşlarının da oy hakları bulunuyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.