enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Sürpriz karar iddiası: Asgari ücrete ara zam mı geliyor?

Yıl başında yapılan asgari ücret zammı sonrası Temmuz ayı beklentileri yükseldi. Ekonomi yönetimi ara zamma kapıyı kapatsa da, enflasyon artışı zam beklentisini artırdı.
Sürpriz karar iddiası: Asgari ücrete ara zam mı geliyor?
REKLAM ALANI
25.06.2024 09:15 | Son Güncellenme: 25.06.2024 09:13
813
A+
A-
Asgari ücrete yıl başında yapılan zammın ardından gözler Temmuz ayına çevrildi, ancak ekonomi yönetimi ara zamma kapıyı kapattı. Yine de son gelişmeler kamuoyunda asgari ücrete zam beklentisini artırdı. Kulislerde, enflasyondaki artışa kayıtsız kalınmayacağı konuşuluyor. Yıl başında asgari ücrete yüzde 49 zam yapılarak net 17.002 TL olarak belirlenmişti. Memurlar ve emekliler Temmuz ayında alacakları zam için gün sayarken, asgari ücrete bu yıl zam yapılmayacağı “enflasyonu tetiklediği” gerekçesiyle duyurulmuştu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zam kapısını kapatsalar da, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel zirvesi ile Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ve CHP’nin gölge bakanı Yalçın Karatepe arasındaki görüşmeler sonrası asgari ücrete zam beklentileri yeniden gündeme geldi.

Sürpriz zam iddiası

Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre, AK Parti’nin asgari ücrete sürpriz bir ara zam kararı alabileceği belirtiliyor.
Kulislerde, bu zam oranının enflasyonla doğru orantılı olmayacağı ifade ediliyor. 2024 yılının ilk 6 ayında yüzde 25 enflasyon beklenirken, asgari ücrete yüzde 15 oranında bir iyileştirme yapılabileceği konuşuluyor.
Bu iddialar gerçekleşirse, Temmuz ayında asgari ücret 17.002 TL’den 19.552 TL’ye yükselecek.
Kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilebileceği de kulislerde dile getiriliyor.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.