enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Suriye’de tehlikeli olay: Savaş uçakları çarpışıyordu

Suriye’de tehlikeli olay: Savaş uçakları çarpışıyordu
REKLAM ALANI
05.07.2024 09:17
3
A+
A-

Rusya: ABD Uçağı Tehlikeli Şekilde Yaklaştı

Rusya, ABD öncülüğündeki koalisyonun bir uçağının çarşamba günü Humus semalarında Rus uçağına tehlikeli bir şekilde yaklaştığını bildirdi. Rus ordusunun açıklamasına göre, ABD’ye ait Typhoon savaş uçağı, Rus An-30 uçağına aşırı derecede yaklaşarak çarpışma riskine neden oldu.

Rus pilotunun süratli ve profesyonel manevraları sayesinde iki uçak arasındaki potansiyel kaza önlendi. Suriye hava sahasında, ABD’nin koalisyonuna bağlı insansız hava araçları (İHA’lar) ile Rus savaş uçakları arasında zaman zaman tehlikeli yakınlaşmalar yaşanıyor.

ABD ve Rusya, Suriye’deki çatışmaya farklı taraflarla destek sağlayarak müdahil oluyorlar. Bu müdahalelerin neden olduğu hava trafik yoğunluğu, bölgede hava kazalarının artmasına yol açma potansiyeli taşıyor. Rusya, ABD’nin koalisyon uçaklarını bölgedeki gerginliği tırmandırmakla suçlarken, ABD ise Rusya’nın İHA ve savaş uçaklarını Suriye hükümet güçlerine destek vermek için kullandığını savunuyor.

Bölgedeki gerilimin artması, sivillerin güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Uluslararası toplum, ABD ve Rusya’ya çatışma bölgesinde sorumlu davranma ve hava kazalarının önlenmesi için gerekli önlemleri alma çağrısında bulunuyor. Diplomatik yollarla gerginliğin azaltılması ve Suriye’de barışın sağlanması kritik önem taşıyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Son olay, Suriye’deki çatışmanın tehlikeli doğasını bir kez daha gözler önüne seriyor. İlgili tarafların, özellikle yoğun hava trafiğinin olduğu bölgelerde, uçuş güvenliğine öncelik vermeleri ve kazaları önlemek için gerekli önlemleri almaları gerekiyor. Suriye halkının barış ve istikrar içinde yaşaması, bölgenin geleceği için hayati önem taşıyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.