enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,1631
EURO
36,5713
ALTIN
2.959,13
BIST
9.672,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
14°C
İstanbul
14°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
7°C
Cuma Hafif Yağmurlu
9°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
10°C

Stellantis ve Zeta Energy  Lityum-Kükürt batarya üretecek

Stellantis ve Zeta Energy  Lityum-Kükürt batarya üretecek
24.12.2024 12:49
A+
A-

Zeta Energy ile İş Birliğiyle Elektrikli Araçların Performansında İnovasyon

Stellantis, elektrikli araç endüstrisinde çığır açan bir iş birliği duyurdu. Şirket, dünyanın önde gelen lityum-kükürt pil üreticilerinden Zeta Energy Corp. ile ortak oldu. Bu iş birliğinin amacı, önemli ölçüde daha hafif ve aynı kullanılabilir enerjiye sahip bir batarya paketi geliştirmek.

Bu teknoloji, hızlı şarj hızını yarı yarıya azaltma potansiyeline sahip, elektrikli araç sahipliğini ve kullanımını daha kolay hale getiriyor. Ayrıca, mevcut lityum iyon bataryalara kıyasla çok daha düşük bir maliyetle üretilebileceği bekleniyor.

Stellantis’in Baş Mühendislik ve Teknoloji Sorumlusu Ned Curic, “Zeta Energy ile olan iş birliğimiz, müşterilerimize optimum menzil, performans ve uygun fiyat sunarken, sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşma yolunda önemli bir adım.” dedi.

Zeta Energy CEO’su Tom Pilette, “Zeta Energy’nin lityum-kükürt batarya teknolojisinin Stellantis’in inovasyon uzmanlığıyla birleşmesi, elektrikli araçların hem performansını hem de maliyet profilini iyileştirirken, tedarik zinciri dayanıklılığını da artıracak.” dedi.

Stellantis ile iş birliği yapmaktan dolayı heyecan duyduklarını ifade eden Pilette, “Teknolojimizin Stellantis’in üretimindeki ve dağıtımındaki uzmanlıkla birleşmesi, elektrikli araçların geleceğini şekillendirme potansiyeline sahip.” diye ekledi.

İş birliği, üretim öncesi geliştirme ve gelecekteki üretim planlamasını kapsıyor. Lityum-kükürt bataryaların 2030 yılına kadar Stellantis elektrikli araçlarına güç sağlaması hedefleniyor.

Lityum-kükürt bataryalar, geleneksel lityum iyon bataryalara göre daha düşük maliyetlerle daha yüksek performans sunuyor. Yaygın ve daha ucuz olan kükürt kullanımı, hem üretim maliyetlerini hem de tedarik zinciri riskini azaltıyor. Zeta Energy’nin bataryaları, atık malzemeler, metan ve farklı endüstrilerin yan ürünlerinden yararlanarak kobalt, grafit, manganez veya nikel gerektirmemekte.

Yüksek performanslı ve uygun fiyatlı elektrikli araçların geliştirilmesi, Stellantis’in 75’ten fazla batarya elektrikli araç modeli sunmayı içeren Dare Forward 2030 stratejik planının önemli bir parçası. Şirket, yenilikçi batarya teknolojilerini araştırmaya ve çift kimyasal bir yaklaşım izlemeye devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.