enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Stefan Kuntz ve Erol Bulut’tan, Türkiye yorumu: Kafalar değişmezse zor!

Stefan Kuntz ve Erol Bulut’tan, Türkiye yorumu: Kafalar değişmezse zor!
REKLAM ALANI
25.06.2024 06:24
1
A+
A-

Çekya Maçına Giden Milli Takım’ın Eski Hocasından Mentalite Eleştirisi

Hamburg’da bulunduğum Çekya maçı öncesinde, A Milli Takım’ın eski çalıştırıcısı Stefan Kuntz ile şehir merkezinde karşılaşmam ilginç bir tesadüfe dönüştü. Acelesi olmasına rağmen bir sohbet gerçekleştirdik.

Vincenzo Montella’dan önce Ay-Yıldızlı ekibimizi çalıştıran Alman hoca, Türkiye’nin EURO 2024’teki zorlu yolculuğu hakkında açıklamalarda bulundu. Kuntz, Türkiye’nin turnuvada başarılı olabilmesi için öncelikle zihinsel açıdan değişmesi gerektiğini vurguladı:

“Zihinsel bir sorun gözlemliyorum. Bu durum oyunlarına net bir şekilde yansıyor. Bu koşullar altında Türkiye için zorlu bir süreç olacak. Öncelikle zihin yapıları değişmeli.”

Kuntz, Türkiye’nin kendisi için özel bir yeri olduğunu ifade ederek, “Bu yolda benim de emeğim var. Başarılı olmanızı içtenlikle diliyorum.” dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

“1 PUANA OYNARSAK HATA YAPARIZ”

Cardiff City’nin teknik direktörü Erol Bulut da Türkiye Milli Takımı’nın mevcut durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Gürcistan maçında çok fazla açık verdik. Portekiz kaliteli bir takımdı ve hatalarımızı affetmedi. Ancak önümüze bakmalıyız. Zorlu bir Çekya maçı bizi bekliyor. Fiziksel olarak güçlü ve disiplinli bir rakip. Galibiyet için sahaya çıkmalıyız.”

Bulut, beraberlik için oynamanın hata olacağını belirtti: “Biz savunma takımı değiliz. Oyuncular iki maçı da geride bırakmalı. Takım olarak baskı yapmalıyız. Montella da bu baskıyı kaldırmalı.”

Taraftarlara da mesaj gönderen Bulut, “Müthiş bir desteğiniz var. Buraya gelip doğup büyüyen biri olarak taraftarımızın takıma olan sevgisini anlıyorum. Onlar da buna karşılık vermeli. Daha iyi mücadele etmeliyiz.” dedi.

Bulut, Fenerbahçe’nin yeni Teknik Direktörü Jose Mourinho hakkında da yorum yaptı: “Alışık olmadığı bir lige geldi. Türkiye’de şartlar çok farklı. İşi kolay olmayacak.”

Asistan Hakemlere Teknoloji Desteği

UEFA, A Milli Takım’ın maçlarında yardımcı hakemlere teknoloji desteği sağlayacağını duyurdu. Maçlarda kullanılacak Yarım Otomatik Ofsayt Sistemi (SAOT), hakemlerin ofsayt kararlarını daha hızlı ve doğru bir şekilde vermelerine yardımcı olacak.

SAOT sistemi, topun oyuna sokulması ile hücum oyuncusunun son savunma oyuncusundan daha önde olup olmadığını belirleyen sensörler ve kameralar kullanıyor. Sistem, hakemlere anında bir uyarı gönderiyor ve bu da daha doğru ve tutarlı ofsayt kararları verilmesini sağlıyor.

UEFA ayrıca hakem yardımcılarına VAR’dan daha kapsamlı bir destek sağlayan Kaleci Teknolojisi’ni de tanıtıyor. Bu sistem, kalecinin topu çizgiden kurtarılıp kurtarılmadığını tespit ederek tartışmalı gol kararlarında hakemlere yardımcı oluyor.

Bu teknolojik gelişmeler, A Milli Takım’ın maçlarında adaleti artırmak ve hakemlerin performansını iyileştirmek için tasarlandı.

EURO 2024 Elemeleri Grubu Sıralaması

EURO 2024 Elemeleri H Grubu’nda Türkiye, 3 maç sonunda 3 puanla 3. sırada yer alıyor. Grubun lideri 9 puanla Portekiz, ikinci sırada ise 6 puanla Sırbistan bulunuyor.

A Milli Takım, önümüzdeki maçlarında 5 Haziran’da Çekya ile deplasmanda, 8 Haziran’da ise Lüksemburg ile deplasmanda karşılaşacak. Bu maçlarda alınacak sonuçlar, Türkiye’nin elemelerde kaderini belirleyecek.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.