enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

SÖZCÜ’nün haberi 12 yıl sonra doğrulandı

SÖZCÜ’nün haberi 12 yıl sonra  doğrulandı
REKLAM ALANI
26.06.2024 02:55
501
A+
A-

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın FETÖ Açıklamaları

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bir canlı yayın programında Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Fidan, SÖZCÜ gazetesinin 12 yıl önce duyurduğu “FETÖ’nün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı dinlediği” haberini doğruladı.

Fidan, FETÖ’nün kriptolu haberleşme aracı ByLock’un deşifre edilmesinin terör örgütüyle mücadelede dönüm noktası olduğuna dikkat çekti. Bu sayede FETÖ’nün hayalet örgüt olmaktan çıktığını vurgulayan Fidan, ByLock’a ilişkin istihbarat aldıktan sonra deşifre edilebilmesi için özel bir teknik birim kurduklarını ve farklı yöntemler deneyerek deşifre etmeyi başardıklarını söyledi.

Fidan, 7 Şubat 2012’de ifadeye çağrılması hakkında, “Örgütün aslında sisteme yönelik niyetlerini büyük bir operasyona geçirdiği bir ilk hamleden biri oldu” dedi. Fidan, sözlerini şöyle sürdürdü:

– Bizim sistemde onların emniyet istihbaratı ve diğer yerlerde oluşturmaya başladıkları o imparatorluğa artık göz yummayacağımızı, buradaki gidişatı gördüğümüzü yani devlette bir paralel yapının asla var olmayacağı meselesindeki hassasiyetimizi biliyorlardı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

– 28 Aralık’ta Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı vardı. Toplantıya giderken Cumhurbaşkanımızın konutunda böcek araması yapalım dedik. 28 Aralık’ta böcekleri bulduk. Örgüt deşifre oldu. Cumhurbaşkanımız savaş yöneten komutan. Onu açıklamayı kendi stratejisine bıraktı. Yapanları ortaya çıkardık ve dosyayı önüne koyduk. Örgüt deşifre olduğunu anlayınca MİT’i değersiz hale getirmek için kendi elinde tuttuğu PKK ile dosyaları bize yönelik kriminalize etme operasyonuna gitti. Kendine bağlı savcılıklara talimatları verdi.

Fidan, FETÖ’nün siyasi hedeflerinin başından beri açık olduğunu, ancak bunları gizlediklerini söyledi. Örgütün, “güç kazanma arzusu” olduğunu, bu gücü kazanmak için de hem illegal hem de legal yollar kullandığını belirtti.

Fidan, FETÖ’nün 17-25 Aralık sürecinde ortaya çıktığını, bu süreçte MİT’i hedef alan operasyonlar yaptıklarını kaydetti. Örgütün, MİT’e yönelik suç duyuruları yaptığını ve MİT mensuplarının tutuklanması için girişimlerde bulunduğunu ifade etti.

Fidan, FETÖ’nün yurt dışında da faaliyet gösterdiğini vurgulayarak, “FETÖ’yle mücadele hiçbir zaman bitmeyecek. Elimizdeki imkanlarla tüm dünyada bu mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.