enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

SON DAKİKA! UEFA, kulüpler sıralamasını güncelledi

SON DAKİKA! UEFA, kulüpler sıralamasını güncelledi
REKLAM ALANI
12.07.2024 15:01
1
A+
A-

Avrupa Kulüpleri Sıralaması

UEFA, yaklaşan sezon öncesinde Avrupa kulüplerinin sıralamasını güncelledi ve duyurdu. Ülkemizden Fenerbahçe, 47. sıradaki en yüksek pozisyonda yer alarak liderlik ediyor. Galatasaray 63. sırayla Fenerbahçe’yi yakından takip ederken, Başakşehir 78. sırada kendine yer buluyor.

Beşiktaş 135. sırada, Trabzonspor ise 139. sırada yer alıyor. Bu sıralama, Avrupa kulüplerinin son beş yıldaki performanslarına, eleme ve grup aşamalarındaki başarılarına göre belirleniyor.

UEFA sıralamasında Manchester City zirvenin sahibi oldu. İngiliz ekibi, son yıllardaki baskın performansıyla, Real Madrid’in önünde yer almayı başardı. Real Madrid, 2. sırada yer alırken, Bayern Münih üçüncü sırada kendine yer buldu.

Fenerbahçe’nin yüksek sıralaması, son sezon UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale yükselme başarısına dayanıyor. Galatasaray, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde son 16 turuna kadar yükselerek sıralamasını yükseltti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Beşiktaş ve Trabzonspor’un daha düşük sıralamaları, son yıllarda Avrupa müsabakalarında daha az başarılı olmalarından kaynaklanıyor. Beşiktaş, son iki sezonda Avrupa kupalarına katılamazken, Trabzonspor Avrupa Ligi play-off turunda elendi.

UEFA sıralaması, kulüplerin Avrupa müsabakalarına katılımı ve tohumlandığı sırayı belirlemede önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle, Türk kulüplerinin önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında başarılı olması, ülkemizin sıralamasını daha da yükseltmeye yardımcı olacaktır.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.