enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

SON DAKİKA | New York borsası güne karışık seyirle başladı (05.09.2024)

SON DAKİKA | New York borsası güne karışık seyirle başladı (05.09.2024)
REKLAM ALANI
05.09.2024 17:23
2
A+
A-

Ülke Ekonomisi Hakkında Sinyaller, Borsada Karışıklık Yarattı

İşgücü verileri, ülkenin genel ekonomik durumuyla ilgili ipuçları sağlıyor ve yatırımcılar bu sinyalleri yakından takip ediyor. Borsada açılışta karışıklık yaşandı, özellikle özel sektör istihdamındaki artışın Ocak 2021’den bu yana en düşük seviyesi olan 99.000 kişi olması dikkat çekti.

Analistler, açık iş ilanlarındaki azalma ve özel sektör istihdam verilerindeki düşüşün işgücü piyasasında yavaşlama belirtilerini güçlendirdiğini kaydediyor. Ancak işsizlik maaşı başvurularının beklentilerin altında kalması da olumlu bir sinyal olarak değerlendiriliyor. Tarım dışı işgücü verimliliği, tahminleri aşarken, birim emek maliyeti son 10 yıldaki en düşük artışı gösterdi.

Bu veriler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yıl sonuna kadar faiz indirimi yapma beklentisini artırdı ve ABD’nin 10 yıllık hazine tahvili faiz oranı %3,75’in altına geriledi. Öte yandan, gelecek yıl Çin ve Avrupa pazarlarına otonom araçlarını sunacağını açıklayan Tesla’nın hisseleri %2 değer kazandı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.