enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

SON DAKİKA| Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e sert tepki!

SON DAKİKA| Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e sert tepki!
REKLAM ALANI
13.07.2024 16:16
1
A+
A-

İsrail’in Han Yunus’taki Saldırısı Filistinlilerin Yok Edilmesine Yönelik Bir Aşamadır

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Han Yunus kentinde “güvenli bölge” olarak belirlediği El Mevasi’de barınan Filistinlilere yönelik saldırısını kınadı. Bakanlık yaptığı açıklamada, saldırının onlarca sivilin ölümüne yol açtığını ve İsrail’in Filistinlileri topyekûn yok etme çabasının bir parçası olduğunu belirtti.

İsrail’in, Hamas’ın ateşkes konusundaki olumlu yanıtına karşılık saldırıyla karşılık vermesi, Netanyahu hükümetinin kalıcı ateşkes müzakerelerini engellemeye çalıştığının delili olarak değerlendirildi. Bakanlık, İsrail’e destek veren ülkeleri bu “barbarlığa dur demeye” çağırdı.

Yetkililer, İsrail’in Han Yunus’taki saldırısını “barışa yönelik büyük bir darbe” olarak nitelendirerek, bölgede istikrarın sağlanması için tüm tarafların sorumluluk sahibi davranması gerektiğini vurguladı.

Açıklamada ayrıca, İsrail’in saldırısının uluslararası hukuka aykırı olduğu belirtildi. Uluslararası toplumu saldırıyı kınamaya ve İsrail’in eylemlerinden sorumlu tutulmasını sağlamaya çağırdı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Bakanlık, Türkiye’nin Filistin halkının yanında olduğunu ve onların barış ve güvenlik içinde yaşama hakkını desteklediğini vurguladı. İsrail’i saldırıları durdurmaya ve uluslararası hukuka uymaya çağırdı.

Yetkililer, İsrail’in saldırılarının Filistin halkının direnişini kıramayacağını ve bölgede kalıcı barış için siyasi bir çözümün şart olduğunu vurguladı. Türkiye’nin bu çözüm için çaba göstermeye devam edeceğini ve Filistin halkının yanında olmaya kararlı olduğunu belirtti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.