enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

SON DAKİKA | Dilan Polat’a tahliye kararı!

SON DAKİKA | Dilan Polat’a tahliye kararı!
REKLAM ALANI
19.08.2024 13:53
3
A+
A-

İstanbul merkezli altı ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Dilan Polat ve eşi tutuklanmıştı. Ancak son gelişmelerle Dilan Polat tahliye edildi.

1 Kasım 2023’te başlayan operasyonda 24 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler arasında Dilan Polat ve eşi de yer alıyordu. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), şirketlerinde yapılan aramalardan elde edilen dijital materyaller ve defterler üzerinden bir ön inceleme raporu hazırladı. Raporda, aile bireylerine ait şirketlere sahte faturalarla 200 milyon lira para aktarıldığı belirlendi.

Ekipler, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin, Ankara’daki başka bir firmaya isim hakkını verdiğini ve bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını tespit etti. Bu tespitler üzerine 16 şüpheli tutuklandı ve 27 şirkete kayyum atandı. 14 Haziran’daki tutukluluk incelemesinde, Dilan Polat’ın da aralarında bulunduğu 11 şüpheli tahliye edildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, örgütün yasa dışı bahisten elde ettiği paraları “soğuk cüzdan yöntemi”yle sisteme sokarak aklamaya çalıştığı belirtiliyor. İddianamede ayrıca, zenginleşmenin gerçek bir ticaretten kaynaklandığı imajı oluşturmak için birden çok şirket kurulduğu ve sahte faturalar düzenlendiği ifade ediliyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İddianamede, 31 şirket ve bunlara ait mal varlıklarının müsadere edilmesi talep ediliyor. Dilan ve Engin Polat’ın 20’şer yıldan 40’ar yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Diğer şüphelilerin de farklı suçlardan cezalandırılması öngörülüyor. İddianame, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nce Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.