enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

SON DAKİKA | Borsa İstanbul yeni haftaya yatay seyirle başladı! (16.09.2024)

SON DAKİKA | Borsa İstanbul yeni haftaya yatay seyirle başladı! (16.09.2024)
REKLAM ALANI
16.09.2024 10:03
5
A+
A-

HTML Yapısı ve Cümle Yapısı Bozulmadan:

Haber Metni:

UNESCO’nun 2023 Küresel Eğitim Raporu uyarıyor: “Eğitimde küresel kriz”

Eğitim sistemleri COVID-19 pandemisi nedeniyle ciddi zarar gördü ve öğrencilerin öğrenimi büyük ölçüde aksadı. Raporda, okulların kapanması, öğretmenlerin yetersizliği ve öğrencilerin öğrenme kayıpları gibi sorunlara dikkat çekiliyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Rapora göre, dünya çapında 244 milyon çocuk ve genç okul dışında kaldı ve en az 100 milyon çocuğun temel okuma ve matematikte temel becerileri edinme riskiyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

UNESCO, eğitim sistemlerinde dönüşüm çağrısında bulunuyor. Raporda, esnek öğrenme yaklaşımlarına, öğretmen eğitimine ve öğrencilerin ihtiyaçlarına odaklanılması gerektiği vurgulanıyor.

İnsan Tarafından Yazılmış Gibi:

UNESCO’nun 2023 Küresel Eğitim Raporu, eğitimde bir küresel krizin yaklaşmakta olduğu konusunda uyarıyor.

COVID-19 salgını, eğitim sistemlerini paramparça ederek öğrencilerin eğitimlerini ciddi şekilde sekteye uğrattı. Raporda, okulların kapanması, öğretmen eksikliği ve öğrencilerin öğrenmedeki gerilemesi gibi endişe verici sorunlara değiniliyor.

Dünya çapında, 244 milyon çocuk ve genç eğitim dışı kalmış durumda. En az 100 milyon çocuk, temel okuma ve matematik becerilerini edinme tehlikesiyle karşı karşıya.

UNESCO, eğitim sistemlerinin yeniden şekillendirilmesi gerektiğini savunuyor. Raporda, daha esnek öğrenme yöntemlerine, öğretmen eğitimine ve öğrencilerin özel ihtiyaçlarına öncelik verilmesi gerektiği vurgulanıyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.