enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Son dakika: Bakan Fatih Kacır CNN Türk’te

Son dakika: Bakan Fatih Kacır CNN Türk’te
REKLAM ALANI
12.07.2024 20:12
1
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın Açıklamaları

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir ve Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi’nin sorularını yanıtladı.

Bakan Kacır, Türkiye’nin sanayi ve teknolojideki son gelişmeleri, mevcut projeleri ve gelecek hedeflerini aktardı. Kacır, ülkenin bu alanlarda kaydettiği ilerlemeye vurgu yaparken, Türkiye’nin küresel ekonomide öncü bir güç olma hedefini dile getirdi.

Kacır, Türkiye’nin son yıllarda otomotiv, savunma sanayi, havacılık ve uzay alanlarında önemli yatırımlar yaptığını belirtti. Ülkenin bu sektörlerde dünya çapında rekabetçi hale geldiğini vurgulayan Kacır, Türkiye’nin özellikle elektrikli araçlar ve otonom sürüş teknolojileri alanında öncü bir ülke haline geldiğini ifade etti.

Bakan ayrıca, Türkiye’nin savunma sanayinde de önemli adımlar attığını söyledi. Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği silah sistemleri ve platformlarına değinen Kacır, ülkenin bu alanda dışa bağımlılığını azalttığını ve küresel savunma pazarında önemli bir oyuncu haline geldiğini vurguladı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Kacır, Türkiye’nin havacılık ve uzay alanında da iddialı olduğunu dile getirdi. Ülkenin ilk yerli ve milli uydusunu uzaya gönderdiğini hatırlatan Kacır, Türkiye’nin bu alanda da önemli yatırımlar yapmaya devam ettiğini belirtti.

Bakan Kacır, Türkiye’nin sanayi ve teknolojideki hedeflerini de paylaştı. Kacır, Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedeflediğini vurguladı. Ülkenin bu hedefe ulaşmak için inovasyona, Ar-Ge’ye ve insan kaynağının eğitimine büyük önem verdiğini ifade eden Kacır, Türkiye’nin gelecekte de sanayi ve teknoloji alanında lider bir ülke olmaya devam edeceğini söyledi.

Kacır, Türkiye’nin sanayi ve teknolojideki hedeflerine ulaşmak için özel sektör, üniversiteler ve araştırma kurumlarıyla yakın bir iş birliği içinde çalıştıklarını belirtti. Kacır, hükümet olarak sanayi ve teknolojiye yönelik teşvik ve destekleri arttırdıklarını da ifade etti.

Bakan Kacır, Türkiye’nin sanayi ve teknolojideki başarılarının yalnızca ülkeye değil, bölgeye ve küresel ekonomiye de fayda sağlayacağını vurguladı. Kacır, Türkiye’nin bölgesinde bir istikrar ve iş birliği merkezi olarak rol oynadığını ve ülkenin sanayi ve teknolojideki ilerlemesinin bu rolü güçlendireceğini söyledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.