enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Şimşek’ten dikkat çeken CHP paylaşımı

Şimşek’ten dikkat çeken CHP paylaşımı
REKLAM ALANI
25.06.2024 08:59
1
A+
A-

CHP’nin Hazine Bakanı Ziyareti Sonrasındaki Açıklamaları Tartışma Konusu

AK Parti Milletvekili Faruk Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le yaptığı görüşmenin ardından verdiği açıklamalarına itiraz etti. Bakan Şimşek de Çelik’in eleştirilerini paylaştı.

Çelik, “İktidar-muhalefet diyalogu, demokrasilerde hayati önem taşır. Ancak CHP heyetinin Hazine ve Maliye Bakanımızla görüştükten sonra yaptıkları açıklamalar beni şaşkına çevirdi” diyerek, “CHP heyetinin açıklamalarından, bir talimat listesiyle görüşmeye gittikleri anlaşılıyor. Bu durum, bir rol karmaşasını gözler önüne seriyor” ifadesini kullandı.

“İktidarın görevi, politikaları belirlemek ve uygulamakken, muhalefetin görevi, iktidarın göremediği noktaları dile getirmektir” diyen Çelik, “Bir talimat listesi dayatmak, Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin iyi niyetine uygun bir yaklaşım değildir. Bu, bir diyalogdan ziyade siyasi istismar ve popülizmdir” şeklinde konuştu.

Şimşek de Çelik’in açıklamalarını kişisel sosyal medya hesabından paylaştı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

CHP’nin Talepleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, görüşmede Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e dört ana talep ilettiklerini açıkladı. Bu talepler şunlardı:

  • Asgari ücrete ara zam verilmesi
  • Emekli aylıklarında ciddi iyileştirmeler yapılması
  • Tarımsal desteklerin artırılması ve çiftçilere kanun gereği yüzde 1 oranında ödenmesi
  • Ekonomi için büyük bir sorun olarak görülen vergideki adaletsizliğin giderilmesi

CHP heyeti, görüşmede bu taleplerini yapıcı bir muhalefet anlayışıyla paylaştıklarını vurguladı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.