enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Şimşek’ten ‘başardık’ mesajı

Şimşek’ten ‘başardık’ mesajı
REKLAM ALANI
28.06.2024 10:55
1
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Başaradık” Paylaşımı Türkiye’nin Gri Listeden Çıkmasına İşaret Olabilir

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden sadece “Başaradık” ifadesini içeren kısa bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımın ardından Türkiye’nin Mali Eylem Görev Grubu’nun (FATF) gri listesinden çıkarıldığı yönünde spekülasyonlar başladı.

Şimşek’in paylaşımı, FATF’nin Türkiye’nin “gri listeden” çıkarılmasına ilişkin kararını açıklamasının beklendiği Singapur’daki genel kurul toplantısına katılmasından kısa bir süre sonra geldi.

Ekonomi yönetimi, Türkiye’nin gri listeden çıkarılmasını beklediklerini ve aksi bir kararın siyasi bir müdahale olacağını ifade etti. Uluslararası mali suçlarla mücadele alanında ülkelerin performanslarını değerlendiren FATF, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede eksiklikler tespit ettiği gerekçesiyle Türkiye’yi 2021 yılında gri listeye almıştı.

FATF, genel kurul toplantısında Türkiye’nin terörizmin finansmanının önlenmesi, yasa dışı gelirlerin aklanmasının engellenmesi ve risk yoğunluğuna dayalı bir denetim çerçevesinin uygulanması gibi konulardaki çalışmalarını değerlendirecek.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Türkiye’nin gri listeden çıkarılması, uluslararası finansal sistemle olan ilişkilerinin normalleşmesi ve yabancı yatırımların artması açısından önemli bir gelişme olacaktır. Ancak gri listeden çıkarılma kararının siyasi mülahazalarla ertelenmesi durumunda Türkiye’nin finansal itibarı zarar görebilir ve ekonomik zorluklar yaşayabilir.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in “Başaradık” paylaşımı, Türkiye’nin FATF’nin gri listesinden çıkarılmasına ilişkin beklentileri artırdı. Şimşek’in paylaşımının resmi bir açıklama sayılmadığı ve FATF’nin resmi kararının beklendiği vurgulanmalıdır.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.