enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Şimşek’in maaşı 694 dolar artacak

Şimşek’in maaşı 694 dolar artacak
REKLAM ALANI
02.07.2024 05:54
2
A+
A-

Maliye Bakanı’nın Geliri Dolar Karşısında Kazançlı, Asgari Ücretliler Kaybediyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, asgari ücretin 524 dolarla tarihte zirve yaptığını ve bu nedenle düşük olmadığını belirtti. Ancak Bakan Şimşek’in kendi aldığı bakan maaşı ve milletvekili emekli aylığının toplam 241 bin 320 lira olduğunu belirtirken, "Büyük fedakarlık yapıyorum" sözleriyle açıklama yapması tartışmalara yol açtı.

Asgari ücreti dolar üzerinden açıklayan Bakan Şimşek’in iddialarına rağmen, bu yıl asgari ücretliler hem dolar hem de TL karşısında önemli kayıplar yaşadılar. Bakan Şimşek ise hem dolar hem de TL cinsinden gelir artışı elde etti.

Yılın başında 8 bin 197 dolar karşılığı toplam 241 bin 320 lira gelir elde eden Bakan Şimşek’in maaşına ve aylığına yüzde 20’lik bir zam yapılacak. Bu artışla birlikte Şimşek’in aylık geliri 694 dolar artarak 8 bin 891 dolara ulaşacak. Dolar kurunun artışına rağmen Şimşek’in gelirinin dolar karşısında yükselmesi dikkat çekiyor.

Bakan Şimşek’in eleştirdiği asgari ücret ise büyük kayıplar yaşıyor. Yılın başında 578 dolara karşılık gelen asgari ücret, temmuz başına kadar 521 dolara düştü. Her bir asgari ücretli bu süreçte 57 dolar zarar etti. Asgari ücrete zam yapılmaması durumunda bu kayıp yıl sonuna kadar devam edecek.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Togg’un Zırhlı Aracı Çıkınca Kullanacağım

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda kullanılan yabancı menşeli lüks makam araçları hakkında da açıklamalarda bulundu. Yerli ve milli olarak tanıtılan Togg marka araç yerine Mercedes marka makam aracı kullanması eleştirilen Şimşek, Togg’un zırhlı modeli olmadığı için Mercedes kullandığını söyledi.

Bakan Şimşek, "Togg’un zırhlı aracı çıkarsa tabii ki Togg’u kullanırız ama şu anda yok" dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.