enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Sık saç boyayanlar dikkat! İşte zararları…

Sık saç boyayanlar dikkat! İşte zararları…
REKLAM ALANI
17.07.2024 09:29
0
A+
A-

Saç Hasarı

Bu kimyasallar, saçın koruyucu yağlarını yok ederek saçın daha kuru, kırılgan ve kopmaya meyilli olmasına neden olur.

Kafa Derisi İrritasyonu

Bazı kişilerde şişme ve kabarcık oluşumu gibi alerjik reaksiyonlar meydana gelebilir.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Alerjik Reaksiyonlar

Saç boyalarında bulunan PPD ve persülfat gibi alerjenler hassas kişilerde kaşıntı, döküntü ve hatta nefes almada zorluk gibi ciddi reaksiyonlara neden olabilir.

Saçın İncelmesi ve Dökülmesi

Sürekli saç boyama saç köklerini zayıflatarak saçın incelmesine ve saç dökülmesine neden olabilir. Bu kimyasallar saçın büyüme döngüsünü bozarak foliküllere zarar verebilir ve saçı kırılmaya ve dökülmeye daha yatkın hale getirebilir.

Kanser Riski

Bazı çalışmalar, saç boyasındaki belirli kimyasallar ile kanser arasında olası bir bağlantı olduğunu öne sürmüştür. Aromatik aminler gibi bazı bileşenler potansiyel kanserojenler olarak sınıflandırılmıştır.

Kuruluk ve Kabarma

Kimyasal işlemler saçın doğal nemini azaltır ve saçın kuru, mat ve kabarmaya meyilli olmasına neden olur. Bu durum saçı yönetmeyi ve şekillendirmeyi zorlaştırır ve daha fazla zarara neden olabilecek ek ürünler veya şekillendirme araçları gerektirir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.