enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Şifa deposu kurubaklagiller

Şifa deposu kurubaklagiller
REKLAM ALANI
14.08.2024 07:19
7
A+
A-

Kurubaklagillerin Sağlığa Faydaları

Prof. Dr. Emel Alphan, kurubaklagillerin beslenmedeki önemi ve faydaları hakkında değerli bilgiler paylaştı. Kurubaklagillerin kalp sağlığı için faydalı olduğunu, kemik sağlığı için gerekli kalsiyum, kan yapımı için demir ve sinir sistemi için B vitaminleri açısından zengin olduğunu belirtti.

Tahıllarla Birlikte Tüketin

Alphan, kurubaklagillerin protein kalitesini artırmak için tahıllarla karıştırılması gerektiğini söyledi. Böylece tahıllarda eksik olan esansiyel aminoasit lizin, baklagil proteini ile dengelenebilir. Ayrıca pişirme, sindirimi kolaylaştırır ve tahıllara baklagil proteini eklendiğinde hayvansal proteini yerini alabilir.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Sağlık Faydaları

  • Kalp Sağlığını Koruyucu: Baklagillerde damar sertliğine neden olan kolesterol ve doymuş yağ bulunmaz. Ayrıca çözünür posa içerirler, bu da kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur.
  • Kanser Önleyici: Baklagillerde bulunan proteaz inhibitörlerinin kanser önleyici etkileri vardır.
  • Kan Şekerini Düzenleyici: Baklagillerin düşük glisemik indeksi, kan şekeri seviyesinin kontrol edilmesine yardımcı olur.
  • Bağırsak Hastalıklarını Önleyici: Baklagillerin yüksek posa içeriği, bağırsak hareketlerini artırır ve kabızlık, kanser ve diğer hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.
  • Tokluk Hissi Sağlar: Baklagillerin yüksek protein içeriği acıkma hızını azaltır ve tokluk hissi sağlar.

Pişirme Önerileri

Pişirmeden önce baklagilleri ıslatmak gerekir. Yeşil mercimek 1-2 saat, nohut ve kuru fasulye 8-10 saat ıslatılabilir. Pişirme sırasında pişme suyunun dökülmemesi önemlidir, çünkü vitamin ve mineraller kaybedilir. Pişme suyu başka bir yemeğe eklenerek değerlendirilebilir.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.