enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Sepsis ölüm saçıyor

Sepsis ölüm saçıyor
REKLAM ALANI
16.09.2024 10:01
6
A+
A-

Sepsis: Sessiz Katil

Dünya Sepsis Günü’nde, bu ölümcül hastalığın ciddiyetini vurgulamak ve farkındalık yaratmak çok önemlidir. Sepsis, enfeksiyonlara karşı vücudun aşırı tepki vermesine neden olan bir sendromdur ve organ yetmezliğine yol açabilir.

Küresel Sağlık Krizi

Dünya çapında her beş ölümden biri sepsis kaynaklıdır. Bu, kanser veya kalp hastalığından bile daha fazla ölüme neden olduğu anlamına geliyor. Her yıl 49 milyon kişiyi etkilemekte ve 11 milyon can almaktadır.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Erken Tanı ve Tedavi Hayati Önemlidir

Sepsis tedavisinde erken tanı ve hızlı müdahale hayati önem taşır. BM, üye devletleri erken tanı ve tedavi için ulusal eylem planları geliştirmeye çağırmaktadır.

Antibiyotik Direnciyle Mücadele

Sepsis tedavisindeki ana zorluklardan biri, antibiyotik direnciyle mücadeledir. Her 15 dakikada bir kişi, antibiyotik direnci nedeniyle hayatını kaybetmektedir.

Yüksek Maliyetler

Sepsis tedavi maliyetleri oldukça yüksektir. Hastanede yatan hastalar için maliyet 1101 ila 91.951 Euro arasında değişmektedir. Bu, yalnızca bireyler üzerinde değil, aynı zamanda sağlık sistemleri üzerinde de büyük bir ekonomik yüktür.

Hastalar İçin Yaşam Kalitesinde Düşüş

Sepsisten kurtulanların yüzde 50’sinde kalıcı hasarlar meydana gelmektedir. Fiziksel, psikolojik ve bilişsel sorunlar uzun süre devam edebilir. Bu hastaların takip edilmesi ve özel bakım almaları önemlidir.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.