enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
28°C
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C

Sen Nehri’nde Türkiye rüzgârı

Sen Nehri’nde Türkiye rüzgârı
REKLAM ALANI
27.07.2024 07:26
4
A+
A-

Paris Olimpiyatları Başladı

Dün, Paris’te dünyanın en büyük spor etkinliği olan Olimpiyatların 33’üncüsü resmen açıldı. Tarihinde ilk kez bir stat yerine Sen Nehri’nde gerçekleşen açılış töreni, görsel bir şölene dönüştü.

Sporcuların yer aldığı tekneler, Austerlitz Köprüsü’nden Eyfel Kulesi’ne kadar 6 km boyunca nehirde geçit yaptı. Türk Bayrağı’nı, Tokyo 2020 altın madalyalı sporcuları Busenaz Sürmeneli ve Mete Gazoz taşıdı. Tekneler, Sen Nehri boyunca ülkenin önemli tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Yoğun Yağışlara Rağmen Zorlu Anlar

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Notre Dame Katedrali, Louvre Müzesi, Tuileries Bahçesi, Les Invalides Anıtı, Grand Palais ve Eyfel Kulesi gibi yerlerden geçen törende ünlü şarkıcı Lady Gaga sahne aldı. Yaklaşık 300 bin kişinin izlediği tören, yağmur altında gerçekleşti ve sporcular zor anlar yaşadı.

Türkiye’yi Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Avrupa Olimpiyat Komitesi Üyesi Hasan Arat temsil etti.

10 Milyar Euro’luk Maliyet

Oyunların Fransa’ya maliyeti yaklaşık 10 milyar Euro. Paris 2024 Organizasyon Komitesi 4,38 milyar Euro, IOC 1,2 milyar Euro, bilet satışlarından 1,5 milyar Euro ve sponsorlardan 5 milyar Euro sağlıyor.

Türk Bayrağı Şampiyonların Elinde

Tokyo’daki başarılarıyla Türkiye’nin gurur kaynağı haline gelen boksör Busenaz Sürmeneli ve okçu Mete Gazoz, Paris’te de zirveyi hedefliyor. Bayrağımız, açılış töreninde bu şampiyon sporcuların ellerinde dalgalandı.

Eyfel’den Yapılan Madalyalar

Olimpiyatlarda 5 bin 84 madalya dağıtılacak. Eyfel Kulesi’nin tadilatı sırasında alınan demir parçalar, madalyaların ortalarına yerleştirildi. Madalyalar, Fransız darphanesi tarafından üretildi ve Chaumet tarafından tasarlandı.

Filistinli Sporcuların Buruk Geçişi

Filistinli sporcular, İsrail’in saldırıları gölgesinde Paris Olimpiyatları’na katıldı. Amman’dan gelen sporcular, açılış törenindeki geçitleri sırasında büyük destek gördü. Filistin Olimpiyat Komitesi, IOC’ye İsrailli sporcuların 2024 Olimpiyatları’ndan men edilmesini talep etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.