enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Saadet Partisi: Sözleşmeli personel istihdamına son verin

Saadet Partisi: Sözleşmeli personel istihdamına son verin
REKLAM ALANI
16.07.2024 18:49
1
A+
A-

Güncellenen Metin:

Saadet Partisi Grup Başkanı Özdağ, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin her anlamda büyük bir çölleşme ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Yetişmiş ve eğitimli insanların ülkeye olan aidiyet duygularının zarar gördüğünü belirten Özdağ, “Ya sev ya terk et” denilerek vatandaşlar arasında ayrımcılık yapıldığını savundu.

Hiçbir sınava ve mülakata girmeden, istedikleri kurumda işe başlayan ancak ne iş yaptıkları belli olmayan bir zümre olduğunu ifade eden Özdağ, “Bu, adına istisnai kadro dediğimiz hak hukuk tanımaz adaletsiz uygulama ile oluyor.” dedi. Özdağ, bu uygulamaya son verilmesi gerektiğini vurguladı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

“GÜVENCELİ İSTİHDAM SAĞLANMALIDIR”

Taşeron işçilik uygulaması hakkında bir araştırma önergesi verdiklerini dile getiren Saadet Partisi Grup Başkanı Özdağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Kamuda sözleşmeli, geçici, ücretli personel yerine kadrolu, güvenceli istihdam sağlanmalıdır. Belediye işçilerinin haklarındaki kayıplar telafi edilmelidir. Kamu görevi ifa eden tüm belediye işçileri, haklar konusunda eşit olmalı ve işçilere kadro ve ilave tediye hakkı sağlanmalıdır. İş güvencesi hakkı yeniden düzenlenmelidir. Eşit iş yapanlar arasındaki mali ve sosyal farklılıklar giderilmelidir. 5393 sayılı Belediye Kanunu’ndaki norm kadro sınırlamaları kaldırılmalıdır.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.