enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Rusya’dan korkutan nükleer silah tehdidi: Sığınak bile kurtarmaz

Rusya’dan korkutan nükleer silah tehdidi: Sığınak bile kurtarmaz
REKLAM ALANI
27.06.2024 13:21 | Son Güncellenme: 27.06.2024 13:22
535
A+
A-

Ukrayna Savaşı’nın Tırmanışı: Moskova ve Batı’nın Tehlikeli Retoriği

Ukrayna ile Rusya arasındaki çatışma tırmanırken, Moskova ile Batı güçleri arasındaki gerginlik yeni bir aşamaya ulaştı. Karşılıklı suçlamalar ve tehditler havada uçuşurken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Ryabkov’un son açıklamaları endişe yarattı.

Nükleer Silahlar ve Batılı Siyasetçiler

TASS haber ajansının aktardığına göre Ryabkov, Rusya’nın Ukrayna’daki savaş deneyimlerini değerlendirerek nükleer doktrinini yeniden gözden geçirebileceğini ima etti. “Nükleer bir çatışma anında, Batılı liderler sığınaklarda bile güvende olmayacak” diye uyardı. Ryabkov, nükleer silahlı ülkeler arasında doğrudan bir çatışmanın mümkün olduğunu, ancak Rusya karşıtı olmayan “diğer” ülkelerle askeri işbirliğinin sürdürülebileceğini belirtti.

Rusya’nın Askeri İşbirliği

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Ryabkov’un sözleri, Rusya’nın askeri müttefik arayışlarının bir göstergesi olarak yorumlandı. Moskova’nın İran, Çin ve Hindistan gibi ülkelerle daha yakın bağlar kurduğu biliniyor. Bu ülkelerin Ukrayna’daki savaşa ilişkin daha nötr bir tutum sergilemeleri, Rusya’nın onların desteğini alma umudunu artırıyor.

Batı’nın Cevabı

Batı liderleri, Ryabkov’un açıklamalarını sert bir şekilde kınadı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın nükleer silahlara başvurması halinde “ciddi sonuçlarla” karşı karşıya kalacağı konusunda uyardı. ABD Başkanı Joe Biden ise Rusya’nın nükleer doktrininin gözden geçirilmesi olasılığını “aşırı sorumsuz” olarak nitelendirdi.

Uluslararası Toplumun Endişesi

Ryabkov’un sözleri, uluslararası topluluk arasında derin bir endişe yarattı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres, nükleer silah kullanımının “korkunç sonuçlara” yol açacağı konusunda uyarıyor. Avrupa Birliği, Rusya’yı nükleer gerilimi kışkırtmaktan kaçınmaya çağırdı.

Yüksek Gerilimler Sürecek

Rusya ve Batı arasındaki gerilimlerin artması, Ukrayna’daki çatışmanın yaklaşan aylarda da tırmanmaya devam edebileceğine işaret ediyor. Nükleer tehditlerin hayata geçme olasılığı belirsiz olsa da, retoriğin tırmanması her iki tarafı da tehlikeli bir yola sürüklüyor. Diplomatik çözümlerin bulunması ve çatışmanın daha geniş kapsamlı bir savaşa dönüşmesinin önlenmesi giderek daha önemli hale geliyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.