enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2863
EURO
37,0253
ALTIN
3.028,14
BIST
8.908,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
18°C

Robotik cerrahiyle 9 saniyede göz operasyonu

Robotik cerrahiyle 9 saniyede göz operasyonu
26.10.2024 07:05
9
A+
A-

Lazer Tedavilerindeki Yenilikler: Robotik Cerrahiyle 9 Saniyelik Göz Operasyonu

Yaklaşık 25 yıldır kullanılan lazer tedavileri, göz bozukluklarını düzeltmede önemli ilerlemeler kaydetmiş olsa da robotik cerrahi, bu alanda yeni bir dönemi başlattı. Dünyagöz Ankara Hastanesi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Volkan Hürmeriç, saniyeler içinde gerçekleştirilebilen bu yeni tedavi yöntemlerini açıkladı.

Geçmişten Günümüze Lazer Tedavileri

Dr. Hürmeriç, geçmişte kullanılan PRK ve No Touch tekniklerinin ağrı ve yavaş görme iyileşmesi gibi sorunlar nedeniyle günümüzde nadiren uygulandığını söyledi. 2000’li yıllarda yaygınlaşan LASIK yöntemi de kornea üzerinde flep kesisi gerektirerek cerrahi süreci uzatmakta ve göz kuruluğu riskini artırmaktaydı.

SMILE Lazer: 1-2 Saat İçinde Normal Yaşama Dönüş

Son 10 yıldır uygulanan SMILE Lazer, gözün üst tabakasına etki etmeyerek önemli avantajlar sağladı. Bu yöntemde ne lazer üst yüzeye uygulandı ne de flep hazırlandı. Şeffaf kornea dokusu, numara değişikliği için üç boyutlu olarak şekillendirildi. 2 milimetrelik küçük bir giriş ile uygulanan SMILE Lazer, hastaların 1-2 saat gibi kısa bir sürede normal yaşantılarına dönmelerini sağladı.

Lazere Robot Dahil Oldu

SMILE platformunda son iki yılda, SMILE Pro olarak adlandırılan ve robotik cerrahiyi içeren bir teknik geliştirildi. Bu teknik, göz bozukluklarının tedavisinde yeni bir dönem başlattı. Dr. Hürmeriç, “SMILE Pro ile tedavi sadece 9 saniye sürüyor. Hem hastalar hem de hekimler için inanılmaz bir gelişme. Şu anda miyop ve astigmat hastalarında uyguluyoruz ve yakında hipermetrop gözler için de kullanacağız” dedi.

Devrim Niteliğinde

Dr. Hürmeriç, bu tekniğin hızının yanı sıra sonuçları da iyileştirdiğini vurguladı. “Gözlüklerden kurtulmak artık sadece birkaç dakika sürüyor. Aynı gün görüşünüz netleşmeye başlıyor ve ertesi gün normal yaşamınıza devam edebiliyorsunuz” dedi. Dr. Hürmeriç, bu teknolojik gelişmenin göz lazer ameliyatlarında bir devrim niteliğinde olduğunu belirtti.

Operasyon Korkusunu Ortadan Kaldırıyor

Robotik cerrahi, hastalara da önemli kolaylıklar sunuyor. Dr. Hürmeriç, “Eski lazer yöntemleri klostrofobik bir ortamda gerçekleştiriliyordu. SMILE Pro’da hasta önünde hiçbir şey görmüyor. Rahat ve korkusuz bir ortam sağlayan bu tedavi, lazer korkusu olan hastalar için de ideal” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.