enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Restoran fişindeki detay şaşkına çevirdi: Hafta sonu için ekstra para aldılar

Restoran fişindeki detay şaşkına çevirdi: Hafta sonu için ekstra para aldılar
REKLAM ALANI
27.06.2024 09:40
360
A+
A-

Avustralya’daki Restoranın “Gizli” Ücretleri Çılgınlık Yarattı

Avustralya’da meydana gelen ve sosyal medya platformu Reddit’te gündeme oturan olay, tüketicilerin restoranlardaki gizli ücretler konusunda uyanık olmaları gerektiğini bir kez daha kanıtladı. Avustralya’nın belirli bir şehrinde bir restoranda yemek sipariş eden bir müşteri, hesap ödemek için kasaya gittiğinde beklediğinden 4 dolar fazla ödemek zorunda kaldığını fark etti.

Hesabın neden daha fazla geldiğini araştırmak için fişe bakan müşteri şok oldu. Zira restoran sahibi, menüde herhangi bir şekilde belirtilmeyen iki gizli ücret eklemişti. İşletme, kredi kartı komisyon ücreti kesmenin yanı sıra, “Cumartesi Günü Komisyonu” adı altında hesabın yüzde 10’unu tüketiciden talep etmişti.

Duruma öfkelenen müşteri, yaşadığı sorunu sosyal medyada paylaşarak diğer tüketicileri uyardı. Gönderi hızla viral hale geldi ve birçok sosyal medya kullanıcısı da gizli ücretler konusundaki endişelerini dile getirdi. Kullanıcılar, işletmelerin bu tür ek ücretler konusunda tüketicileri önceden bilgilendirme yükümlülükleri olduğunu vurgularken, eskiden menülerde bu bilgilerin açıkça belirtildiğini ancak artık gizlendiğini ifade ettiler.

Bazı kullanıcılar, restoranların weekend ekstra ücretleri talep etmesinin de kabul edilemez olduğunu ifade etti ve ironik bir şekilde “Lütfen, müşterilerden nefes alma komisyonu da alın” şeklinde yorumlarda bulundular.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Görünüşe göre Avustralya’da, özellikle hafta sonları restoranlarda yemek yerken ekstra ücretler yaygın hale gelmiş durumda. Ayrıca, kredi kartı ile ödeme yapan müşterilere ek bir komisyon daha ekleniyor. Tüketicilerin bu gizli ücretlerin farkında olmaları ve hesaplarını ödeme yapmadan önce dikkatlice kontrol etmeleri önem taşıyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.