enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Rekorlar kıran ‘Buz Adam’ Wim Hof hakkında birbiri ardına suçlama

Rekorlar kıran ‘Buz Adam’ Wim Hof hakkında birbiri ardına suçlama
REKLAM ALANI
24.06.2024 14:32
326
A+
A-

Soğuk Su Terapisinin Tehlikeleri Gündemde

Soğuk su terapisiyle ünlenen dünyaca ünlü Wim Hof, uyguladığı yöntemin riskleri konusunda insanları uyarmamakla suçlanıyor. Bu iddialar, uygulayıcıların ölümlerine yol açmasıyla birlikte ciddi bir tartışma başlatmıştır.

Hof, insan vücudunun aşırı soğuğa dayanma yeteneğini ortaya çıkardığına inanan bir motivasyon konuşmacısı ve at atlettir. Soğuk su terapisi, stres azaltma, bağışıklık sistemini güçlendirme ve hatta kanser, diyabet ve artrit tedavisine yardımcı olma gibi çeşitli fayda iddialarıyla bilinmektedir.

Sunday Times gazetesinin yayınladığı habere göre, üç çocuk annesi Kellie Poole, soğuk su yöntemini uyguladıktan sonra Derbyshire’da bir nehirde bayılarak trajik bir şekilde hayatını kaybetti. Gazetenin soruşturması, benzer vakaların dünya çapında olduğunu ve uygulayıcıların soğuk suya girdikten sonra ani kalp durması ve boğulma gibi komplikasyonlar yaşadığını ortaya koymaktadır.

Bu ölümlerin ardından, uzmanlar soğuk su terapisinin herkes için güvenli olmadığı konusunda uyarılarda bulundu. Bazı kişilerin soğuğa olumsuz fizyolojik reaksiyonlar gösterebileceği ve bu durumun hayatlarını tehlikeye atabileceği belirtildi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Hof’a yöneltilen suçlamalar, soğuk su terapisinin popülaritesinin artmasıyla birlikte daha da önem kazanıyor. Hof ve işletmesi, iddiaları reddetmekte ve güvenlik önlemlerine uyulduğunu savunmaktadır. Ancak tartışmalar, bu terapinin potansiyel riskleri konusunda farkındalığı artırma ihtiyacını vurgulamaktadır.

Soğuk su terapisini denemeyi düşünenler, potansiyel tehlikelerin farkında olmalı ve kendi sağlık durumlarına göre hareket etmelidir. Uzmanlarla görüşmek, herhangi bir yeni sağlık uygulamasını başlatmadan önce her zaman akıllıca bir seçimdir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.