enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Prof. Dr. Naci Görür’den ‘depremselliği yüksek’ uyarısı

Prof. Dr. Naci Görür’den ‘depremselliği yüksek’ uyarısı
REKLAM ALANI
11.07.2024 13:59
1
A+
A-

Afyonkarahisar’da 4,4 Büyüklüğünde Deprem Kaydedildi

Afyonkarahisar’da 06.24 sıralarında Richter ölçeğine göre 4,4 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, depremin derinliği 6,99 kilometre olarak ölçüldü.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremin Akşehir-Afyon Grabeni içerisinde gerçekleştiğini belirtti. Görür, söz konusu yapıların normal faylarla çevrili olduğunu ve Göller yöresinde yaygın olduklarını ifade ederek, “Bu yapıların depremselliği görece yüksek olarak kabul edilebilir” dedi.

Prof. Dr. Görür, ayrıca depremin AFAD tarafından açıklanan derinliğinin nispeten yüzeysel olduğunu vurguladı. Bu durumun bölge halkı için bazı riskler oluşturabileceğini belirten Görür, “Yüzeysel depremler, sarsıntının yer yüzeyinde daha fazla hissedilmesine neden olabilir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Afyonkarahisar’da meydana gelen depremle ilgili olarak resmi makamlar tarafından herhangi bir can veya mal kaybına ilişkin açıklama yapılmadı. Ancak AFAD ekiplerinin bölgede incelemeler yaptığı ve hasar tespit çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Deprem uzmanları, vatandaşları deprem risklerine karşı bilinçli ve hazırlıklı olmaları konusunda uyardı. Deprem anında alınması gereken önlemler ve deprem sonrası yapılması gerekenler hakkında bilgi verilmesi gerektiğinin altını çizdiler.

Afyonkarahisar ili ve çevresinde yaşayan vatandaşların, olası bir depreme karşı hazırlıklı olmaları, deprem anında sakin kalmaları ve resmi makamların yönlendirmelerine uymaları büyük önem taşımaktadır.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.