enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Peru’da şiddetli deprem… Tsunami uyarısı geldi

Peru’da şiddetli deprem… Tsunami uyarısı geldi
REKLAM ALANI
28.06.2024 09:37
2
A+
A-

Peru’da 6,9 Büyüklüğünde Deprem: Tsunami Tehlikesi Vardır

Güney Amerika ülkesi Peru, 6,9 büyüklüğünde şiddetli bir depremle sarsıldı. Yerel saatle gerçekleşen depremin derinliği yaklaşık 10 kilometre olarak ölçüldü. Sarsıntı, ülkenin güney kıyılarını ve çevre bölgeleri şiddetli bir şekilde sarstı.

Kahredici deprem, ciddi hasara yol açtı. İlk raporlar, binaların yıkıldığını, yolların hasar gördüğünü ve altyapının ciddi şekilde etkilendiğini ortaya koyuyor. Yetkililer, hasarın boyutunu değerlendirmeye ve etkilenenlere yardım sağlamaya çalışıyor.

Durum daha da kötüleşebilir, çünkü depremin ardından tsunami uyarısı yayınlandı. Amerika Birleşik Devletleri Tsunami Uyarı Merkezi, tsunami tehlikesinin bulunduğunu ve kıyı bölgelerinde yaşayanların yüksek bölgelere tahliye edilmeleri gerektiğini bildirdi. Tsunami dalgalarının Peru kıyılarına ulaşmasının birkaç saat sürebileceği tahmin ediliyor.

Depremin merkez üssü, Peru’nun güneyindeki Tayacaja yakınlarındaydı. Şiddetli sarsıntı, Huamanga, Ayacucho ve Huancavelica gibi yakın şehirlerde de hissedildi. Yetkililer, artçı sarsıntıların devam etmesini bekliyor ve vatandaşları önlem almaya çağırıyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Deprem, Peru’nun son yıllarda karşılaştığı en şiddetli depremlerden biri. Ülke, aktif sismik fay hatları üzerinde bulunmakta ve sıklıkla depremlerle sarsılmaktadır. 2007 yılında, 7,9 büyüklüğündeki bir deprem Peru’nun orta kesimini vurmuş ve geniş çapta yıkıma yol açmıştı.

Ulusal Sivil Savunma Enstitüsü (INDECI), depremden etkilenenlere yardım sağlamak üzere harekete geçti. Hükümet, bölgeye tıbbi ekipler, yardım malzemeleri ve mühendislik desteği gönderiyor. Uluslararası yardım kuruluşları da duruma müdahale etmek için hazırlık yapıyor.

Depremden sonraki saatlerde, kurtarma ekipleri enkaz altında kalan insanları aramaya ve yaralılara yardım etmeye başladı. Yerel halk ve gönüllüler, yardım çalışmalarına destek vermek için harekete geçti.

Depremin tam etkisi henüz bilinmiyor, ancak hasarın önemli olması bekleniyor. Peru hükümeti, etkilenenlere barınak, yiyecek ve tıbbi yardım sağlamak için çalışıyor. Uluslararası toplum da destek sağlamaya hazırlanıyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.