enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Pankart açtı… Görevden alındı!

Pankart açtı… Görevden alındı!
REKLAM ALANI
02.08.2024 14:56
4
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi Memurlarının Eylemleri Krize Dönüştü

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kamu emekçilerinin sendikası ile belediye yönetimi arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkanma noktasına ulaştı. Bu süreçteki yaşananları protesto eden memurlar eylemlerine devam ederken, belediye 7 memuru hakkında görevden uzaklaştırma kararı aldı. Görevden uzaklaştırılanlar arasında Birlik Yerel-Sen Genel Başkanı Reşat Bozat da vardı.

Görevden Uzaklaştırma Gerekçesi: Eylemdeki Pankart

Belediye, Bozat’ın görevden alınma gerekçesi olarak, eylemler sırasında açtığı bir pankartı gösterdi. Pankartta “Sosyal Denge’siz CHP” yazıyordu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Sendika: “Haksız ve Hukuksuz İşlem”

Bozat’ın görevden alınmasını protesto eden BASK Konfederasyonu Genel Sekreteri Ahmet Doğruyol, basın açıklaması yaptı. Doğruyol, alınan kararın haksız ve hukuksuz olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bu görevden uzaklaştırma işlemi yanlıştır. Derhal vazgeçilmeli ve hata düzeltilmelidir.”

“Nasıl Bir Hazımsızlık Bu?”

Doğruyol, eylemlerde A4 büyüklüğünde bir pankart açtığı için bir sendika başkanının görevden alınmasının Türkiye’de ilk olduğunu ifade etti:

“Yazıda hakaret veya saldırı yok. Sadece bir ifade var. Bu nasıl bir hazımsızlıktır? Demokrasi anlayışı nedir?”

“Kanunu Bilmiyor Musunuz?”

Doğruyol, görevden almanın Başbakanlık genelgesine ve Anayasanın 53 ve 54. maddelerine aykırı olduğunu vurguladı:

“Siz kanunu bilmiyor musunuz? Bir sendika başkanını açıklamalarından dolayı soruşturamaz ve görevden uzaklaştıramazsınız.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.