enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Özgür Özel’den şehit Ayşenur’un cenazesinde “Ben niye konuşmadım” kavgası! AK Parti’den ders gibi cevap

Özgür Özel’den şehit Ayşenur’un cenazesinde “Ben niye konuşmadım” kavgası! AK Parti’den ders gibi cevap
REKLAM ALANI
14.09.2024 21:58
5
A+
A-

Ayşenur Ezgi Eygi’nin Cenaze Töreni

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi, Aydın’ın Didim ilçesinde toprağa verildi. Eygi’nin Türk bayrağına sarılı naaşı, baba evinde helallik alınmasının ardından Merkez Camisi’ne getirildi. Yoğun katılım nedeniyle cenaze töreni, caminin önündeki caddede gerçekleşti.

“Kanı Yerde Kalmayacak”

Eygi için kılınan namaz ve helallik alınmasının ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş konuşma yaptı. Kurtulmuş, herkesin öfke ve üzüntü içinde olduğunu, Eygi’nin tüm İslam ümmetinin ve insanlıktan nasip almış herkesin temsilcisi olduğunu söyledi. “Ayşenur evladımızın kanı yerde kalmayacaktır. Katillerinden uluslararası mahkemelerde hesap sorulacaktır.” dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Kurtulmuş, burada Türkiye’nin bütün siyasi kanaatlerine sahip parti ve kanaat gruplarının temsilcilerinin bulunduğunu, şehide milletçe sahip çıktıklarını belirtti. “Türkiye’nin milli davası olan Filistin davasının sembolü olarak Ayşenur’a bugün sahip çıkıyoruz.” ifadesini kullandı.

“Bugün Ağzımızdan Çıkan Lafın Değeri Olur”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise törende Kurtulmuş ile “Ben niye konuşmadım” polemiğine girdi. Özel, Kurtulmuş’a “Burada bizim de ağzımızdan çıkacak iki çift lafın çok yerde kıymeti olur.” dedi.

Kurtulmuş’un “Siz de konuşsaydınız kardeşim benden farklı bir şey mi söyleyecektiniz” sözleri üzerine, Özel, “Onu ben takdir ederim” yanıtını verdi.

AK Parti’den Tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Özgür Özel’in konuşmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Özel’in şehitlere saygısı olmadığını söyleyen Dağ, “Bazen susmanın sorumlu bir davranış olduğuna dikkat çekti ve “Böyle bir günde prim yapmaya çalışması yakışık almamıştır.” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.