enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9971
EURO
38,0394
ALTIN
2.833,69
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Özgür Demirtaş’tan Mehmet Şimşek’e dikkat çeken sorular

Özgür Demirtaş’tan Mehmet Şimşek’e dikkat çeken sorular
REKLAM ALANI
01.07.2024 22:44
1
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı’nın Açıklamalarına İlişkin Ekonomist Görüşleri

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in EYT yasası, Gri liste ve tasarruf açıklamaları sonrasında Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

EYT Açıklaması

Demirtaş, EYT konusunda Bakan Şimşek’in muhalefetin popülist baskısına boyun eğdiği yönündeki sözlerine karşı çıktı. Demirtaş, EYT’nin ilk olarak AKP’nin ortağı olan sağcı partiler tarafından çıkarıldığını ve hukuken geri alınamayacağını belirtti.

Prof. Demirtaş, Şimşek’in muhalefeti eleştirirken eski hatalarıyla yüzleşmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca Kur-Korumalı Mevduat uygulamasının da popülist bir adım olduğunu ve Merkez Bankası’na yük getireceğini vurguladı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Gri Listeye Girme ve Çıkma

Demirtaş, Türkiye’nin Gri listeden çıkmasının olumlu bir gelişme olduğunu kabul ederken, ülkenin bu listeye AKP yönetimi altında girdiğini hatırlattı. Demirtaş, Şimşek’in bu hatayı kabul etmesi ve önceki yönetimin yanlışlarını dile getirmesi gerektiğini belirtti.

Prof. Demirtaş, Şimşek’in görevinin zor olduğunu kabul ederek, “Nas Ekonomi Modeli” olarak tanımladığı AKP’nin hatalı ekonomi politikalarının sorumluluğunu almasını istedi.

Tasarıf Tedbirleri

Demirtaş, para politikasında düzelmeler olduğunu kabul etti, ancak hükümetin tasarruf yapması gereken alanların bulunduğunu vurguladı. Demirtaş, emekli ve asgari ücretlilere yüklenmenin doğru olmadığını ve Ekonomi Bakanlığı’nın olaylara sadece rakam olarak bakmaması gerektiğini ifade etti.

Prof. Demirtaş, Ekonomi Bakanlığı’nın bir halkla ilişkiler şirketi ile anlaşması gerektiğini, Piyasaların her türlü dil sürçmesine tepki verdiğini belirtti.

Dar Gelirlilerin Yükünü Azaltma

Demirtaş, mevcut ekonomik programın dar gelirli vatandaşlara ağır bir yük getirdiğini vurguladı. Demirtaş, hükümetin bu durumu kabul etmesi ve muhalefetin de siyasi çıkar gözetmeyerek çözüm odaklı olması gerektiğini ifade etti.

Demirtaş, Türkiye’nin ekonomik sıkıntılardan bir an önce çıkması gerektiğini belirterek, hükümet ve muhalefetin tek bir hedef için çalışması gerektiğini vurguladı.

Prof. Demirtaş, Şimşek’in son dönemdeki siyasi üslubuna da dikkat çekerek, hükümetin ekonomik krizin tek sorumlusu olduğunu kabul etmesi gerektiğini ifade etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.