enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

‘Ötanazi Yasası’nı köpek maskeleriyle protesto ettiler

‘Ötanazi Yasası’nı köpek maskeleriyle protesto ettiler
REKLAM ALANI
20.07.2024 23:58
2
A+
A-

Yaşam İçin Yasa ve Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen ve sokak hayvanlarına “ötanazi” öngören Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne İstanbul Beşiktaş Meydanı’nda protesto düzenledi.

Köpek Maskeleriyle Protesto Edildi

Köpek maskeleri takan hayvanseverler, teklifin geri çekilmesi çağrısında bulundu. Basın açıklaması öncesi, teklifin ilk üç maddesine kabul oyu verenlerin isimleri okunarak protesto edildi.

Ortak basın açıklamasında, siyasi partilere, milletvekillerine ve hak savunucularına şu ifadelerle seslenildi:

YAZI ARASI REKLAM ALANI

* Tarihler 17 Temmuz’u gösterdiğinde, gelmemesi için günlerce direndiğimiz kanlı yasa teklifi, Tarım Komisyonu’na geldi. Hayvanları Koruma Kanunu’nun yürürlüğe girdiği 20 yıldır, kanunun hayvan hakları lehine hiçbir maddesini uygulamayan iktidar ve ortağı, 17 Temmuz’da 20 saat süren bir toplantı ile, muhalefet partilerinin ve bizim hayvan hakları savunucularının tüm itirazlarına ve protestolarına rağmen teklifin ilk 3 maddesini, oy çoğunluğu avantajıyla geçirdiler.

* Toplantının sürdüğü 20 saat boyunca, yasayı getirenlere, bilimsel çözümü, tarihsel kodlarımızı, öldürmenin çözüm olmadığını, etik değerleri, insanla hayvanın bir arada ortak yaşamını nasıl kurabileceğimizi anlattık. Bilim insanları da anlattı. Hak savunucusu arkadaşımız da anlattı.

* Dinlemedikleri gibi, konuşmalara müdahale ederek, dalga geçtiler. Üstelik bunu yaparken önlerinde, manipülasyon amacıyla yurt dışı kaynaklardan buldukları “yaralı” çocuk fotoğrafları vardı. Toplantıya davet edilen iki STK’dan biri, cins hayvan üretim çiftliği olan bir dernekti. Köpek saldırısına uğrayan çocukları meclise soktular, teşhir ettiler ve tekrar travma yaşamalarına sebep oldular.

* Muhalefet partileri vekilleriyle birlikte kurduğumuz baskı ile 22 Temmuz Pazartesi günü saat 14’e ertelenen ikinci toplantıda görüşülecek 14 madde daha var. 14 maddeyi de geçirirlerse, toplam 17 maddelik yasa tasarısının ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Bir sabah uyandığınızda, sizi selamlayan, kuyruk sallayan mahalle sakininiz Çomar’ı göremeyeceksiniz. Çünkü öldürecekler. Suyunu tazelemek için Sarman’ı arayacaksınız ama bulamayacaksınız. Çünkü öldürecekler. Çünkü yaşatmayı değil, bir tek öldürmeyi biliyorlar.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.