enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0722
EURO
38,1127
ALTIN
2.826,14
BIST
9.898,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C

Olimpiyatları hedef alan dolandırıcılara dikkat

Olimpiyatları hedef alan dolandırıcılara dikkat
REKLAM ALANI
22.07.2024 12:33
3
A+
A-

Olimpiyatlar Sırasında Dolandırıcılığa Dikkat!

Olimpiyatlar sırasında dolandırıcıların izleyicilerin parasını ve verilerini hedef alan faaliyetleri arttırıyor. Güvenlik uzmanları, Olimpiyatlarla ilgili kimlik avı web sitelerini inceleyerek dolandırıcıların kullandığı başlıca temaları belirledi:

Sahte Biletler

Olimpiyat Komitesi sahte bilet satışları konusunda uyarıyor. Kaspersky’nin telemetrisi, dolandırıcıların aktif olarak kimlik avı web siteleri hazırladığını gösteriyor. Bu siteler, özel fiyatlarla veya tükenmiş etkinlikler için boş koltuklar olduğu iddiasıyla bilet satıyor. Dolandırıcılar bu şekilde hem kişisel bilgileri hem de parayı alabilir.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Sahte Kurumsal Eşantiyonlar

Kuruluşlar, Olimpiyatlar sırasında çalışanları ve müşterileri için çekilişler düzenliyor. Güvenlik uzmanları, sahte bir banka sayfasının etkinlik biletleri kazanma şansı vaat ettiğini ortaya çıkardı. Çalışanlar, kişisel bilgilerini vererek kurumsal kaynaklara sızılmasına ve kötü amaçlı içeriğin yayılmasına izin verebilirler.

Sahte Ürün Mağazaları

Dolandırıcılar, ürün satan sahte çevrimiçi mağazalar da kuruyor. Bu mağazalardan ürün siparişi verenler, siparişlerini asla alamayabilir.

Özel Cep Telefonu Paketleri

Dolandırıcılar, ücretsiz veri paketi sunan kimlik avı web siteleri kurdular. Kişisel bilgiler alınarak mali kayıplara ve gizlilik ihlallerine yol açılabilir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.