enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Netanyahu’nun ABD ziyaretinin detayları belli oldu

Netanyahu’nun ABD ziyaretinin detayları belli oldu
REKLAM ALANI
03.07.2024 10:32
3
A+
A-

Beyaz Saray, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Washington Ziyareti ve Kongre Konuşması

Beyaz Saray yetkilisi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Amerika Birleşik Devletleri Kongresi’ne hitap edeceği ve ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinin beklendiği Washington ziyareti için bu ayın sonlarında başkente geleceğini duyurdu.

Kongre’nin Cumhuriyetçi Liderleri Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson ve Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell, 7 Haziran’da Netanyahu’nun 24 Temmuz’daki Washington ziyaretinin ayrıntılarını açıkladı. Johnson ve McConnell, Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde ortak bir oturuma hitap edeceğini ve İsrail’in Gazze’deki Hamas’a karşı yaptığı askeri harekatı tartışacağını bildirdi.

Biden ve Netanyahu’nun bir araya gelmelerinin beklendiği haberi ilk olarak CNN tarafından duyuruldu. Raporda, Beyaz Saray’da yapılması planlanan toplantının lojistik detaylarının henüz kesinleşmediği belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri ile İsrail arasındaki yakın ittifak, bölgesel istikrarın ve güvenliğin bel kemiği olmaya devam ediyor. Netanyahu’nun Washington ziyareti, Amerika Birleşik Devletleri’nin Orta Doğu’daki taahhüdünü ve İsrail ile ilişkilerinin gücünü vurgulamaktadır.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İsrail ve Filistin arasındaki devam eden çatışma, Orta Doğu’daki en istikrarsızlaştırıcı unsurlardan biri olmaya devam ediyor. Netanyahu’nun Kongre’ye hitabı, İsrail’in bölgedeki güvenlik endişelerini ve Hamas’la süregelen çatışmanın barışçıl bir şekilde nasıl çözüleceğine yönelik vizyonunu ortaya koyması bekleniyor.

Biden yönetimi, iki devletli çözümün inşasına bağlı kalarak İsrailli ve Filistinli liderler arasında barışçıl bir çözümün kolaylaştırılmasına yardımcı olmaya kararlıdır. Netanyahu’nun Washington ziyareti, yönetimin bu hedefe ulaşma çabalarını güçlendirmek için bir fırsat sağlayacaktır.

Kongre’nin her iki kanadından Cumhuriyetçiler ve Demokratlar, İsrail’in Amerika Birleşik Devletleri’nin önemli bir müttefiki olduğu konusunda hemfikir. Netanyahu’nun konuşmasının, ABD-İsrail ilişkilerinin gücüne ve her iki ülkenin de bölgede barış ve istikrar arayışına olan bağlılığına dikkat çekeceği bekleniyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.