enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

NATO Sonuç Bildirgesi yayımlandı: 2026 zirvesi Türkiye’de!

NATO Sonuç Bildirgesi yayımlandı: 2026 zirvesi Türkiye’de!
REKLAM ALANI
11.07.2024 00:33
2
A+
A-

NATO’nun Yeni Sonuç Bildirgesi

NATO’nun son toplantısında kabul edilen Sonuç Bildirgesi, Ukrayna’ya verilecek destek, Çin’e yönelik uyarılar ve terörle mücadele konusunda önemli kararlar içeriyor.

Ukrayna’ya yardımların artırılmasına odaklanan bildirge, NATO üyelerinin gelecek yıl en az 40 milyar dolarlık fon sağlayacaklarını öngörüyor. Bu fonlar, Ukrayna’nın savunma ve insani yardım ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olacak.

Sonuç Bildirgesi ayrıca, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşında Çin’in desteğine son vermesi çağrısında bulunuyor. NATO, Çin’in Rusya’ya askeri veya ekonomik yardım sağlamasının, çatışmayı daha da uzatacağını ve bölgedeki istikrarı tehdit edeceğini vurguluyor.

Terörle mücadele konusunda kararlılığını yineleyen NATO, terör örgütlerinin ve teröristlerin oluşturduğu tehditlere karşı durmaya devam edeceğini belirtiyor. Bildirge, istihbarat paylaşımının, güvenlik önlemlerinin ve ortak operasyonların bu mücadelede önemli olduğunu vurguluyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

NATO, ayrıca siber güvenliğin önemini vurgulayarak üyelerine siber saldırılara karşı korunma ve iş birliği yapma çağrısında bulunuyor. Bildirge, NATO’nun siber saldırılara hızlı ve koordineli bir şekilde yanıt verecek bir siber savunma sistemine sahip olmasını öngörüyor.

Sonuç Bildirgesi, NATO’nun üyeleri arasındaki iş birliğini ve bağlılığı yeniden teyit ediyor. Bildirge, ittifakın kolektif güvenlik, savunma ve teröre karşı ortak mücadele konusundaki sarsılmaz kararlılığını yansıtıyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.