enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,3743
EURO
36,4897
ALTIN
2.999,93
BIST
10.075,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Çok Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
11°C
Pazartesi Çok Bulutlu
14°C
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Açık
16°C

NASA’nın aracı, Güneş’e tarihi yakın geçişini başarıyla tamamladı

NASA’nın aracı,  Güneş’e tarihi yakın geçişini başarıyla tamamladı
28.12.2024 12:00
A+
A-

Parker Güneş Sondası, Güneş’e Tarihi Yakın Geçişinden Sağ Çıktı

NASA’nın Parker Güneş Sondası, Güneş’e yaptığı muazzam yakın geçişten sağlam bir şekilde döndü.

24 Aralık’ta Güneş’in yüzeyine sadece 6,1 milyon kilometre yaklaşan sonda, 980 derecelik sıcaklığa ve saatte 690.000 kilometrelik hıza dayanarak görevini tamamladı.

Parker’dan Dünya’ya Sinyal

NASA, sondanın güvenli bir şekilde Dünya ile iletişim kurduğunu duyurdu. 26 Aralık gecesi alınan sinyal, Parker’ın Güneş’e yaptığı tehlikeli yolculuktan sağ kurtulduğunu ve normal şekilde çalıştığını gösteriyor.

Sondanın 1 Ocak’ta daha ayrıntılı bir durum güncellemesi göndermesi bekleniyor. Bu güncelleme, Parker’ın Güneş’e yaklaşma sırasında topladığı bilimsel veriler hakkında bilgi sağlayacak.

Güneş’e En Yakın Geçiş

Parker Güneş Sondası, 24 Aralık’ta Güneş’e 6,1 milyon kilometre yaklaşarak tarihteki en yakın Güneş geçişini gerçekleştirdi. Bu, bir uzay aracının Güneş’e en yakın mesafeden geçtiği an olarak kayıtlara geçti.

Güneş Hakkında Yeni Keşifler

Parker Güneş Sondası, Güneş’in dış atmosferinin neden yüzeyden daha sıcak olduğu gibi gizemleri çözmeyi amaçlıyor. Ayrıca güneş rüzgarları ve güneş fırtınaları hakkında da veri topluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.